Ingredientul neașteptat folosit de italieni pentru un sos perfect pentru paste

paste

Autorul cărții Cooking With Nonna, Giuseppe Federici a povestit faptul că bunica sa italiană pune bicarbonat de sodiu împreună cu zahăr în sosul ei de paste- și nu este nici pe departe singura, conform Huffingtonpost.

,,S-ar putea să vă întrebați de ce Nonna pune bicarbonat de sodiu în sosul ei pentru paste”, a spus Giuseppe Federici, TikToker (@sepps_eats), înainte de a explica că este ideal pentru conservele de roșii.

Mai mulți experți recomandă utilizarea roșiilor conservate în zonele în care produsele nu sunt atât de proaspete pe cât ar putea fi, dar costul perfecțiunii conservate este adesea o aciditate puțin prea mare.

Astfel, bunica lui Giuseppe adaugă zahăr și bicarbonat de sodiu la conservele de roșii pentru a echilibra gustul înțepător.

Profesioniștii sunt de acord cu această mișcare. AllRecipes scrie în rețeta lor de sos de roșii: ,,Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea acidului din roșii, făcând sosul mai plăcut la gust. Adăugați sifon în creșteri foarte mici și gătiți sosul timp de câteva minute după adăugare.”

Bicarbonatul, mai bun decât zahărul

În același timp, Southern Living spune că ,,zahărul ar putea da un gust mai bun sosului, dar vechiul bicarbonat de sodiu este un alcalin care va ajuta la echilibrarea acidului în exces.”

Acest truc nu este valabil doar pentru conservele de roșii, este perfect pentru orice sos de roșii care este puțin cam acru.

Totuși, trebuie să fii foarte prudent atunci când adaugi bicarbonatul de sodiu, deoarece o cantitate prea mare va face sosul amar.

Giuseppe spune că bunica lui îl pune la un sfert de linguriță pentru două cutii de roșii, iar AllRecipes subliniază că trebuie să așteptați câteva minute după primul adaos pentru a decide dacă doriți să mai adăugați.

Redditori care au folosit hack-ul au fost de acord, un comentator a spus ,,Am făcut-o în trecut pentru a salva supe și sosuri și funcționează, utilizați totuși cantități foarte mici și țineți cont de faptul că, urmare a procesului chimic, se va forma puțină sare care ar putea arunca alte arome.”

Așadar, folosiți bicarbonatul cu prudență, și, probabil, împreună cu zahărul.

Sursă foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *