Sunt vegetarian, ce mănânc? Nouă alimente bogate în proteine pe care orice persoană care nu consumă carne ar trebui să le aibă în casă / Spanacul, fasolea, lintea și oul, de nelipsit

vegetarieni, statistici, mileniali, carne

Pentru vegetarieni, obținerea unei cantități suficiente de proteine poate părea o provocare, dar odată ce descoperiți alimentele bogate în proteine care devin esențiale în dietă, procesul devine mult mai simplu, conform The Focus.

După o scurtă perioadă de trei luni de veganism în adolescență, autoarea articolului menționează că a fost vegetariană timp de aproape cinci ani, însă de curând a reintrodus peștele în alimentația sa. Deși la început schimbarea dietei a fost dificilă, acum știe clar ce alimente sunt necesare pentru a menține un regim sănătos.

Spanacul – prietenul de nădejde al vegetarianului

„Spanacul a devenit subiect de glumă pentru carnivori, care spun adesea că vegetarienii mănâncă doar spanac. Ei bine, gluma e pe seama lor, pentru că e delicios”, conform sursei citate. Pe lângă faptul că este plin de fibre și fier, o cană de spanac conține și 5,3 grame de proteine. Sfat util: Absorbi mai mulți nutrienți din spanac atunci când este gătit.

Fasolea și lintea – Surse de proteine ușor de găsit

Lumea fasolei și a lintei oferă o mulțime de opțiuni interesante, pline de proteine și alți nutrienți benefici:

  • Edamame: 31,3g proteine/cană
  • Linte: 17,9g proteine/cană
  • Fasole albă: 17,4g proteine/cană
  • Fasole pinto: 15,4g proteine/cană
  • Fasole kidney: 15,3g proteine/cană
  • Fasole neagră: 15,2g proteine/cană
  • Fasole butter: 14,7g proteine/cană
  • Năut: 15g proteine/cană

Ouăle – un element de nelipsit în dieta vegetarienilor

Ouăle sunt o prezență obișnuită în majoritatea dietelor vegetariene. Fiecare ou de mărime medie aduce aproximativ 6,4 grame de proteine.

Iaurtul grecesc – visul oricărui vegetarian

Fie că este adăugat în smoothie-uri, salate sau deserturi, iaurtul grecesc este plin de vitamina B12, calciu și seleniu, oferind în același timp o cantitate impresionantă de proteine: 23g pe cană.

Brânza de vaci – ușor de integrat în mesele săptămânale

„La început am fost puțin reticentă față de brânza de vaci, dar a devenit rapid o alegere constantă în mesele mele săptămânale”, spune autoarea textului. O cană de brânză de vaci oferă 24g de proteine.

Nucile – un plus nutritiv la fiecare masă

Dacă nu aveți alergii, nucile pot adăuga un plus de gust și textură meselor preferate:

  • Migdale: 20g proteine/cană
  • Caju: 20,97g proteine/cană
  • Alune de pădure: 11g proteine/cană
  • Macadamia: 11g proteine/cană
  • Fistic: 25g proteine/cană
  • Nuci: 15g proteine/cană
  • Pecan: 10g proteine/cană
  • Arahide: 38g proteine/cană

Mazărea – un ingredient comun

Mazărea, un ingredient comun în mese, oferă aproximativ 8,6g de proteine pe cană.

Tofu – „carnea” lumii vegetariene

Tofu-ul este privit cu scepticism de cei care nu cunosc varietățile sale și modul de preparare. Cu 9,1g de proteine pe cană, tofu-ul poate fi gătit în multe feluri, fiind un aliment extrem de versatil.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *