Squadra azzurra, mâncare tricoloră. Ce au mâncat fotbaliștii italieni înainte să debuteze la Dortmund împotriva Albaniei

spaghetti alla checca spaghetti reci cu sos crud de rossi sos de rosii raw g4food.ro

În final, se poate spune că au avut noroc italienii în partida de debut de la actualul campionat european de fotbal, deși inițial au fost loviți de ghinion.  Poate le-a purtat noroc și faptul că la cină au avut câte o porție de paste în culorile drapelului național: alb, roșu și verde. Eating pasta/Running fasta?

Ce să mănânci înainte de un meci de fotbal ca să ai energie dar fără ca metabolismul să aibă de suferit? Pentru italieni, o porție de paste, dar nu la întâmplare.

În Casa Azzurri, de la ora 17 până la începutul meciului, conform cotidianului Corrriere della Sera, membrii echipei, stafful tehnic și toți cei care fac parte din delegație  au avut de ales între două feluri de paste, unul cald și altul rece. Primul, spaghetti cacio e pepe cu adaos de fiori di zucca. Al doilea, cel pe care l-au preferat cei mai mulți din echipă, spaghetti reci cu sos crud de roșii și mozzarella, încununate de celebrele frunze de busuioc. Pe numele ei de la origini, în zona Roma, spaghetti alla checca. O rețetă pe care o poate încerca oricine, mai ales în lupta cu căldura.

Rețeta de spaghetti reci cu sos de roșii crude

Se iau câteva roșii bine coapte, de calitate, se trec prin blender împreună cu câteva linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc și, foarte important, cuburi de gheață. Aceasta face ca emulsia obținută să nu se oxideze și să își mențină culoarea și aroma.

Se fierb pastele al dente, se răscesc folosind apă cu gheață, iar odată răcite se amalgamează cu sosul rece obținut folosind blenderul. Pentru un plus de gust, se pot adăuga bucăți mici de roșii întregi.

Componenta proteică? Cuburi de mozzarella, nu mai mult de 100 g la o porție. Cât mai puțină sare și cât mai multe ierburi aromatice, în locul ei.

Explicația a fost oferită ziarului chiar de către cel care se ocupă cu prepararea mâncării pentru naționala de fotbal a Italiei, chef Alessandro Circiello. Filosofia sa este: mâncăruri simple, realizate cu materii prime de calitate și de sezon, în care folosește multe ierburi aromatice și pentru care îmbină tradiția cu inovația.

Casa Azzurra este o structură modulară, mobilă, care însoțește naționala de fotbal la competițiile importante. Practic, se montează, demontează și remontează acolo unde este nevoie pentru a avea un cartier general eficient și accesibil. În ea se regăsește un spațiu pentru mass media, un restaurant, un pub, un bar, o sală de conferințe, un muzeu interactiv și un  segment dedicat federației de specialitate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *