Roboții fac noua revoluție agricolă: „Companiile agricole tradiționale angajează specialiști și fac investiții în robotică” – raport GlobalData

roboti, Inteligenta Artificiala, drone, agricultura foto:dogthoot.tech

Cel mai recent raport tematic al GlobalData, “Robotica în agricultură“, arată modul în care robotica va contribui la realizarea unei agriculturi de precizie și la sprijinirea lucrătorilor, în cadrul a ceea ce a numit “o nouă revoluție agricolă“, informează site-ul fruitnet.com

Raportul subliniază că sectorul agricol global se confruntă cu diverse provocări, inclusiv cu impactul schimbărilor climatice și cu lipsa forței de muncă.

Robotica ar putea ajuta companiile agricole să facă față acestor provocări prin automatizarea mașinilor și sprijinirea agriculturii pe verticală (sere pe verticală, n.m.), potrivit GlobalData.

“Roboții pot efectua sarcinile obositoare și monotone, care pot cauza leziuni și oboseală, în cazul lucrătorilor umani”, a declarat Holly Anness-Bradshaw, analist asociat de informații tematice la GlobalData.

“Industria agricolă investește și inovează în multe părți ale industriei robotice, inclusiv drone, roboți de câmp și roboți dotați cu Inteligență Artificală”, a subliniat ea. “Roboții pot fi găsiți în podgorii, roboții Burro, de pildă, ajută lucrătorii să transporte până la 500 de kilograme de struguri, până la unitățile de sortare.”

Viitorul agriculturii va fi susținut de roboți care sporesc forța de muncă a industriei, roboții ajutând lucrătorii din sectorul agricol, nu înlocuindu-i.

“Companiile agricole tradiționale, precum John Deere și Cargill,  și startup-urile din agricultură, toate fac angajări și inovează în domeniul roboticii”, a continuat Anness-Bradshaw. “Sectorul agricol devine din ce în ce mai conștient de potențialul și de nevoia roboticii de a sprijini forța de muncă și de a crește productivitatea agricolă

“Companiile formează parteneriate cu startup-uri, cum ar fi cel dintre John Deere și Blue River Technologies, care a dus la lansarea See & Spray.

“See & Spray este un robot care folosește senzori și inteligență artificială pentru a ținti buruienile și a pulveriza pesticide cu precizie”, a explicat ea. “Roboții vor sprijini lucrătorii umani prin automatizarea sarcinilor repetitive și obositoare, cum ar fi aratul, dar vor căpăta, de asemenea, cunoștințe despre sănătatea culturilor și modelele lor de creștere.”

Roboții învață modelele de creștere ale anumitor culturi agricole, a confirmat GlobalData, iar odată cu integrarea inteligenței artificiale (AI) în roboții agricoli, aceste date vor fi folosite pentru a îmbunătăți strategiile de gestionare a fermelor.

“Companii precum Dogtooth își propun să automatizeze complet ciclul de viață al căpșunelor pentru a atenua presiunea lipsei de forță de muncă, astfel încât culturile să nu rămână nerecoltate”, a adăugat Anness-Bradshaw.

“Dogtooth este un braț robotizat pentru culesul căpșunelor, care  integrează senzori, camere și inteligență artificială. Robotul poate să navigheze printre rândurile de căpșuni, să determine dacă fructele sunt coapte, să culeagă delicat boabele și apoi să le pună în lădițe.”

Raportul GlobalData susține că industria robotică va ajunge, la nivel global, la 218 miliarde de dolari, în 2030, ajutând sectorul agricol să facă față schimbărilor climatice și crizei de forță de muncă

Grupul de date și analize GlobalData estimează că industria roboticii va avea o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 17% până în 2030, și va urca la 218 miliarde de dolari, de la 63 de miliarde de dolari, în 2022.

foto:dogthoot.tech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *