Poți face foarte rapid acasă la tine pop corn fără ulei, folosind un aparat creat special pentru asta

aparat de pop corn, cum faci pop corn acasa foto: freepik.com

Cine știe dacă ar mai putea azi avea loc o a doua revoluție de marketing care să reușească să aducă oamenii la cinema. Una care să fie comparabilă cu ce a reprezentat ideea de vinde pop corn în cinematografe. Ideea a venit unor producători de la Holywood în timpul crizei dintre cele două războie mondiale.

Dar primul aparat care vindea pop corn în public în Statele Unite datează din 1885 și poartă semnătura lui Charles Cretors. Numele său a intrat în istorie ca inventator al aparatului de pop corn, pe care ulterior avea să-l perfecționeze. Nu știa, probabil, că la un moment dat oricine va dori va putea avea în propria locuință un mic aparat pentru făcut pop corn.

Fapt e ca floricelele, cărora tot mai mulți dintre noi le spunem pop corn, sunt un snack recomandat în general de nutriționiști, pentru că nu conțin multe calorii: au un volum mare la o greutate foarte mică. Cu unele condiții: dincolo de limitarea în sine a cantității, dacă ele conțin mai puțin ulei, cu atât mai bine. Adevărul e ca sunt apetisante și irezistibile, și sunt mereu binevenite nu doar dacă ne uităm la un film.

Aparatele de pop corn sunt dotate cu un jet de aer cald

Și aici vin în ajutor micile și simpaticele aparate de pop corn domestice. Putem face cu ele floricele proaspete fără a folosi niciun fel de grăsime. Boabele de porumb expandează la temperaturi ridicate, ceea ce se întâmplă și atunci când preparăm pop corn în manieră clasică. Diferența stă însă într-un sistem care face ca boabele să nu rămână în contact cu suprafața interioară a aparatului, ceea ce elimină nevoie de ulei, care împiedică arderea la contact.

Aparatele de pop corn sunt concepute cu un jet de aer cald, ceea ce face ca ele să expandeze, dar totodată să fie continuu în mișcare.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Aparatele au un mic motor electric cu putere undeva în jurul a 1000W fiind alimentat la o sursă obișnuită de 220V.

Modelele mai mici au o greutate de câteva sute de grame, iar prețul pornește de la circa 60 de lei. În funcție de model, marcă, mărime și accesorii, pot ajunge până la câteva sute de lei. Circa 1000 de lei ajunge deja un aparat mare, profesional, cu care se pot comercializa floricelele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *