În semn de omagiu dulce adus oraşului Napoli, faimoasa fabrică de ciocolată locală Gay-Odin a prezentat un ou de Paşte gigantic, ca parte din proiectul cultural ”Napoli Millenaria”, care marchează împlinirea a 2.500 de ani de la înfiinţarea acestei localităţi din sudul Italiei, scrie g4media.ro.
Creaţia, care cântăreşte 350 de kilograme, celebrează moştenirea lui Isidoro Odin şi a Onorinei Gay, doi pionieri ciocolatieri din regiunea Piemonte, situată în nordul Italiei, care şi-au adus meşteşugul la Napoli la sfârşitul anilor 1800.
Expus în fabrica din districtul Chiaia, acolo unde cei doi ciocolatieri au deschis primul lor magazin, oul este un amestec de tradiţie şi inovaţie şi are în centrul său imaginea încântătoare a sirenei Partenope, simbolul orașului Napoli, realizată de maestrul decorator Fabio Ceraso.
Sculptura din ciocolată pictată manual înfăţişează sirena mitologică care, conform legendei, nereuşind să îl ademenească pe Ulise, şi-a găsit tragicul sfârşit la Megaride, locul unde acum se află Castel dell’Ovo, pe malul mării, în centrul orașului.
Înconjurată de valuri şi de un apus dramatic, Partenope celebrează originile oraşului. La final, oul va fi pus în vânzare contra unui preţ de listă de aproximativ 12.000 de euro.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
„Ni s-a părut că nu există o temă mai potrivită decât cea a sirenei Partenopei”, a declarat Sveva Maglietta, membră în consiliul de administraţie al cofetăriei Gay-Odin. „Pe cealaltă parte a oului, am vrut să înfăţişăm oraşul Napoli, dar alături de simbolurile sale care, aşa cum ştim, sunt numeroase”, a adăugat ea.
Diego Maradona, printre personalitățile locale
Oul gigantic include portrete ale unor personalităţi îndrăgite din Napoli, printre care actorul Totò, muzicianul Pino Daniele şi legenda fotbalului Diego Maradona, alături de simboluri emblematice, precum pizza şi chiar Castelul dell’Ovo.
Inscripţionat cu cuvintele „2.500 de ani de istorie legendară”, oul poartă logourile istorice albastru cu galben ale companiei Gay-Odin. Realizată în trei săptămâni, crearea oului a presupus mulaje enorme realizate manual şi un amestec delicat de ciocolată şi decoraţiuni elaborate.
Coaja este de mărimea unei bărci de doi metri şi jumătate şi este umplută manual cu ciocolată neagră. Culorile sunt realizate cu ajutorul unei glazuri din zahăr, agenţii de colorare sunt cu toţii naturali şi pe bază de plante, iar apoi decoratorul a creat umbre, a precizat Sveva Maglietta pentru Reuters.
Bogatul cumpărător va avea parte de o surpriză suplimentară. „Chiar şi acest ou are o surpriză, care este proporţională cu mărimea sa, dar nu vă putem spune ce este în interiorul său”, a declarat mai spus ea.
Oul gigantic de ciocolată expus în zilele de Paște reprezintă un obicei mai vechi, dar ediția de anul acesta se dorește una specială.