Clătitele din cartof dulce există și în bucătăriile multor țări europene, dar pancakes sunt de origine americană. Și dacă le facem din cartof dulce vor fi pufoase, gustoase, dulci și mai ales, în stilul din Louisiana. Sunt un mic dejun minunat pentru o zi specială, în care vrem să ne răsfățăm încă de dimineață cu ceva dulce și o cafea aromată.
Ingrediente
350 de gr de cartof dulce
60 de gr de unt (plus puțin pentru uns tigaia)
250 de ml de lapte
2 ouă
200 de gr de făină pentru prăjituri
1 linguriță de praf de copt
Nucșoară măcinată
Un praf de sare.
Preparare pancakes Louisiana
Curățăm și tăiem cartoful dulce în bucăți, apoi îl fierbem și îl scurgem bine.
Într-un blender sau robot de bucătărie punem laptele, untul, ouăle, făina, praful de copt, nucșoara și sarea. Mixăm până obținem un amestec omogen.
Adăugăm cartoful dulce și mixăm din nou până când obținem o compoziție cremoasă și fluidă. Lăsăm amestecul să se odihnească aproximativ 30 de minute.
Încălzim o tigaie la foc mediu și o ungem ușor cu unt. Turnăm un polonic mic de aluat în tigaie și lăsăm să se coacă 2–3 minute, până când apar bule la suprafață.
Întoarcem clătita și o mai coacem încă 2 minute. Scoatem clătitele pe o farfurie și le acoperim cu un prosop curat ca să le păstrăm calde. Repetăm până terminăm aluatul.
Cu ce se servesc clătitele de cartof dulce în stil Louisiana
Aceste clătite sunt delicioase servite cu diverse toppinguri: sirop de arțar sau miere, frișcă, înghețată sau gem.