În carnea tocată de porc de la un producător de conserve din Ilfov era prezentă bacteria E-coli, au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului / Conservele de carne de porc și vită avea înăuntru și carne de pasăre

E. coli in carnea unui producator din Ilfov FOTO: Facebook/ANPC

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au stabilit că în carnea tocată de porc de la un producător de conserve din Ilfov era prezentă bacteria E-coli, iar analizele au mai arătat că în conservele de porc şi vită era folosită şi carne de pasă, deşi acest lucru nu era prezent pe lista ingredientelor, transmite News.ro.
Reprezentanţii ANPC au anunţat, luni seară, că, în urma controlului realizat în data de 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov, au fost prelevate probe din materia primă folosită de operatorul economic, cât şi produse finite, respectiv conserve din carne de porc şi vită.
„Din raportul emis de laboratorul de expertiză s-a concluzionat că materia primă (carne tocată de porc) prezintă bacteria E-coli care este generată de lipsa igienei din spaţiul de producţie. În ceea ce priveşte etichetarea produselor finite (conserve din carne porc şi vită) s-a constatat că operatorul nu informează corect consumatorii privind lista de ingrediente folosite, deoarece s-a depistat prezenţa cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve comercializate. Pe niciuna dintre etichete nu se menţiona prezenţa cărnii de pasăre în compoziţie”, au precizat comisarii ANPC.
Ei au adăugat că au fost oprite definitiv loturile de materii prime şi conserve cu deficienţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *