Mini „pizza” din felii de dovlecei, în cuptorul cu microunde, o idee diferită de mic dejun gata în 10 minute. Merg foarte bine și la air fryer sau cuptor

felii de dovlecei pizza foto: ID 84593924 © Zoryanchik | Dreamstime.com

Le putem adăuga și peste bucățele de pâine, eventual prăjită, dar merg și fără, devenind un perfect mic dejun fără gluten. E vorba de feliile de dovlecel de sezon folosite în loc de baza clasică din aluat. Peste care se adaugă ingredientele tradiționale pentru pizza: sos de roșii, mozzarella și ierburi aromatice. E suficient un timp foarte scurt în cuptorul cu microunde și e gata.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Pot fi servite, foarte potrivit, la micul dejun, dar sunt și o gustare ideală între mese. La fel cum pot fi luate și la pachet, eventual între felii de pâine, cu o felie de șuncă și una de salată alături.

Pe același model, în afară de feliile de dovlecei se pot folosi și cele de vinete. Însă după ce le-am presărat cu puțină sare și le-am lăsat într-o sită câteva minute să piardă partea lichidă amară.

Ingrediente pentru 4 porții de felii de dovlecel pizza

  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici, tăiat în felii groase de 1 cm

  • 100 ml pastă de roșii de tip passata

  • 50 g mozzarella dar merge și cașcaval sau alt tip de brânză

  • busuioc/oregano

  • sare

  • ulei de măsline

Procedeu

  1. Spălați bine dovlecelul, curățați-l și tăiați-l în felii nu foarte subțiri, de circa 1 cm.

  2. Condimentați pasta de roșii cu sare și ulei. Așezați feliile de dovlecel pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, care poate merge la microunde. Ungeți-le cu sos și coaceți-le aproximativ 2-3 minute în cuptorul cu microunde setat la putere medie. Alternativ, în cuptor sau în air fryer circa un sfert de oră, la 180°C.

  3. Între timp, tăiați mozzarella cubulețe sau, dacă e o brânză mai tare, o radeți pe răzătoare.

  4. Adăugați brânza peste mini-pizze și mai coaceți puțin, cât să se topească.

  5. Feliile de dovlecei pizza sunt gata. Serviți-le calde sau călduțe, adăugând busuioc proaspăt chiar înainte de a le aduce la masă. Sau, alternativ, oregano.

  6. În afară de sos de roșii și mozzarella, peste felii se mai poate adăuga, la alegere, salam picant, ciuperci, ardei iute, bacon, ton, anșoa, măsline etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *