Expoziție de ciuperci proaspete la Lepșa, în Vrancea, în perioada 27-29 septembrie

ciuperci unsplash foto: unsplash.com@ Annie Spratt

Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea invită iubitorii naturii de toate vârstele la o expoziţie inedită: Expoziţie de ciuperci proaspete la Lepşa. În cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a XXXIX-a ediţie a Zilelor Academice Ieşene, în perioada 27-29 septembrie 2024, La Lepşa, subcomisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române – Filiala Iaşi, în colaborare cu Administraţia Parcul Natural Putna Vrancea, Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea – proiect Life Rosalia şi specialişti de la Facultatea de Biologie, respectiv de la Grădina Botanică “Anastasie Fătu” a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, organizează o expoziţie cu specii de ciuperci comestibile şi toxice, colectate din ecosisteme forestiere situate în zona montană, transmite Agerpres.

Lecții despre recunoașterea ciupercilor toxice

Vernisajul expoziţiei are loc duminică, 29 septembrie 2024, ora 10.00, la Lepşa, prilej cu care vor fi prezentate eşantioane proaspete cu ciuperci Amanita phalloides (buretele viperei) – cea mai toxică specie din România, dar şi cu alte specii cunoscute sau mai puţin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, miros, dar şi prin importanţa alimentară, farmaceutică, artizanală şi ecologică în cadrul ecosistemelor în care trăiesc.

Speciile vor fi însoţite de diagnoze în care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile şi toxice. Intrarea pentru public este liberă.

Workshop-urile din cadrul evenimentului includ prezentări şi dezbateri la care participă membrii Secţiei de Ştiinţe Biologice ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române şi ai Subcomisiilor pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul filialelor Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara ale Academiei Române, membrii echipei de implementare din cadrul proiectului LIFE 19NAT/RO/000023, Administraţia Parcului Natural Putna-Vrancea, specialişti de la Banca de Resurse Genetice Vegetale “Mihai Cristea” Suceava, Facultatea de Biologie şi de la Grădina Botanică “Anastasie Fătu” a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *