De ce mâncarea cu piept de pui de la restaurant e întotdeauna mai bună decât acasă/Secretul pe care niciun bucătar nu vrea să-l cunoști

Mâncarea cu piept de pui Foto: Pexels

De multe ori am auzit, referitor la pizza, burgeri sau alte tipuri de mâncare, expresii de genul: „orice ai face, acasă nu iese ca și la restaurant”. Și în mare măsură este adevărat. La fel se întâmplă și cu mâncarea cu piept de pui. Ori este prea sec, ori prea puțin gătit. Ori și una și alta, arată Huffington Post.

Dar ce secret au bucătarii de la restaurante pe care nu vor să-l împărtășească?

Recomandarea bucătarului

Un bucătar a dorit, totuși, să ne dea câteva sfaturi referitor la rețetele cu piept de pui. „Un lucru pe care trebuie să-l faceți este să-l sărați sau marinați pieptul de pui”, a explicat youtuber-ul @SenpaiKai9000 într-un scurt metraj postat pe canalul său de YouTube. Și cei care au comentat au fost de acord. „Aproape întotdeauna îmi pun puiul în saramură. Ajută foarte mult!” a scris un utilizator.

Pentru a face saramura, amestecați aproximativ una până la trei linguri de sare pe litru de apă, în funcție de cât de sărat vă place, spune Le Cordon Bleu.

Și dacă faceți o marinadă, miere, lămâie, iaurt, lămâie, sos de soia, ulei de măsline și ierburi și condimente (nu toate împreună!) sunt câteva dintre numeroasele opțiuni pe care le puteți amesteca pentru a le folosi apoi la preparatul cu carne de pui.

„Câteva ore de stat în saramură sau marinată sunt bune, dar puteți lăsa și peste noapte”, a mai spus bucătarul. „De asemenea, dacă doriți puteți să adăugați câteva ierburi precum rozmarinul pentru aromă și suc de lămâie – acidul ajută la frăgezirea cărnii, motiv pentru care marinadele cu ceva acid funcționează atât de bine.”

Cum să gătești puiul

YouTuber-ul a mai explicat apoi că pieptul de pui poate ieși foarte fraged atunci când este gătit la 60°C timp de o oră. Asta se poate obține cel mai ușor prin „sous vide” ― sigilarea în vid a cărnii și gătirea acesteia într-o baie de apă controlată.

Dar majoritatea dintre noi nu avem posibilitatea asta acasă. A doua cea mai bună opțiune este să o gătiți într-un cuptor cu temperatură scăzută pentru mai mult timp. Apoi trebuie lăsat puțin să se odihnească, mai completează utilizatorii, pentru ca sucurile să se resoarbă.

Așadar, iată secretele bucătarilor. Fie sărați, fie marinați pieptul de pui, apoi gătiți-l la o temperatură mai scăzută pentru mai mult timp. Lăsați-l să se odihnească după ce este gata. Toate pot face pieptul de pui la fel de suculent, fraged și delicios ca și la restaurant.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Marile secrete ascunse al bucatarilor care odata dezvaluite vedem ca trebuie sa ne cumparam o bucatarie de resturant…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *