Copiii nordici sunt cei mai fericiți din lume / O expertă dezvăluie 3 sfaturi pentru creșterea copiilor în stil danez / Unul dintre acestea ține de ce și cum mănâncă

copii, nordici, sfaturi, mancare Sursa foto: Pixabay/Vika_Glitter

Având în vedere că în țările nordice copiii au mai puține probleme de sănătate mintală decât în orice altă națiune, autoarea și mama Helen Russell face o pledoarie pentru creșterea tuturor copiilor în „stil danez”, transmite The Guardian.

Russell a emigrat din Marea Britanie în Danemarca în urmă cu 10 ani împreună cu soțul ei. Cei doi își cresc copiii, cu vârste cuprinse între șase și nouă ani, în „stilul danez”, care, în opinia ei, este cel mai bun mod de a crește copii fericiți și sănătoși.

De fapt, Helen Russell crede atât de mult în abordarea țărilor nordice încât a scris două cărți despre aceasta: „The Year Of Living Danishly” și „How To Raise A Viking”.

Dar cum procedează părinții danezi? Russell a dezvăluit cele mai importante trei sfaturi:

1. Ieșiți în aer liber – indiferent de vreme. Helen ne reamintește: „Sunteți norocoși să aveți un corp care funcționează, așa că ieșiți în natură în fiecare zi și puneți-vă corpul în mișcare.”

2. Mâncați bine și în familie. „Bineînțeles, există produse de patiserie daneze, iar oamenii mănâncă mult unt. Dar accentul este pus pe a le oferi copiilor alimente care să îi alimenteze – ovăz, pâine de secară și produse proaspete, de sezon”, spune autoarea.

Dar la fel de important ca ceea ce mănânci este și cu cine mănânci. „Danezii stau întotdeauna împreună, în familie, la masă. [Masa] Nu este niciodată în fața televizorului. Și nu există ultimatumuri, precum ‘Dacă nu-ți mănânci verdețurile, nu există budincă’, care pot duce la certuri. Dacă un copil spune că nu îi este foame, nu se face mare tam-tam”, a explicat ea.

3. Timpul de joacă este o prioritate. În Danemarca, timpul de joacă este considerat un element vital în viața unui copil. „Joaca ne face mai fericiți și mai sănătoși și poate contribui la învățare, la îmbunătățirea rezolvării problemelor și chiar la mobilitatea socială și la reducerea inegalităților”, spune ea.

Sursa foto: Pixabay/Vika_Glitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *