Ceva dulce | Prăjitură cu mere și cremă de vanilie/ Cu foarte puțin zahăr, poate fi desert, gustare sau mic dejun

prajitura mere Foto G4Food

Pentru rapiditate eu am ales un blat, gata preparat, din magazin. Este vorba de o foaie de blat de tartă, pâte brisée, pe care am așezat-o într-o formă rotundă, cu margini, pentru cuptor.

Am înțepat peste tot aluatul cu o furculiță ca să nu se umfle și l-am pus 10 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade (sau cum este recomandat pe ambalajul aluatului).

Dacă doriți să preparați aluatul în casă iată cum îl puteți face și nu este complicat:

Ingrediente aluat

300 de gr de făină

Jumătate linguriță de sare

80 de ml de apă sau lapte călduț

150 de gr de unt moale

Preparare aluat

Se pun făina și sarea într-un vas, se amestecă, după care se încorporează treptat untul la temperatura camerei. Peste se toarnă laptele/apa și se obține consistența de aluat fraged. Se lasă la frigider minim jumătate de oră. Se întinde foaia în tavă, se înțeapă cu furculița, pentru ca aluatul să nu se umfle și se pune 10-15 min la 180 de grade fără ventilație în cuptorul preîncălzit.

Înainte de a ne apuca de copt aluatul sau cât îl lăsăm la odihnit în frigider, pregătim umplutura de mere.

prajitura mere
Foto: G4Food

Ingrediente umplutură de mere

1,5 – 2 kg de mere

50 de gr de unt

1-2 lingurițe de scorțișoară.

Alegeți mere bine coapte, soiuri dulci și nu va fi nevoie să puneți zahăr. Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoare. Se scurg de zeamă și se călesc în ulei. adăugăm și scorțișoara. După 20 de minute de călit la foc mare, amestecând să nu se lipească, punem umplutura într-o sită să se scurgă restul de zeamă.

Preparare prajitură de mere

prajitura mere
Foto: G4Food

Scoatem blatul după 10 minute din cuptor și punem piureul de mere, în care se pot adăuga stafide, nuci coapte, fructe confiate, după dorință. Se coace la 180-200 de grade încă 20-30 de minute.

Între timp pregătim crema de vanilie, vezi rețeta aici. Dar vom folosi doar 2 gălbenușuri și vom reduce și cantitățile de zahăr, făină și lapte, progresiv.

prajitura mere
Foto: G4Food

Când crema este gata, o turnăm cu ajutorul unui polonic mic peste mere, astfel încât să acoperim uniform toată suprafața prăjiturii. Lăsăm la răcit și înainte de a o servi decorăm cu felii de mere tăiate fin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *