Ateliere de gastronomie locală la Festivalul de la Castelul Teleki din Posmuş, în weekend. Și multe alte activități

castelul Teleki Sursa foto: Agerpres

Castelul Teleki din Posmuş, judeţul Bistriţa-Năsăud, va fi gazdă la sfârşitul acestei săptămâni (16-18 august) pentru o nouă ediţie a festivalului ArtCast Teleki, ce îmbină tradiţia cu prezentul şi promovează valorile locale, transmite Agerpres.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în 2022, odată cu reintroducerea în circuitul public a castelului, după reabilitarea acestuia printr-un proiect cu finanţare europeană.

În acest an, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, în administrarea căruia se află monumentul istoric, are ca parteneri în organizarea festivalului Federaţia pentru Dezvoltarea Zonei Rurale Bârgău-Călimani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Turism şi Asociaţia “Produs în Bistriţa-Năsăud”, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de socializare a evenimentului.

ArtCast Teleki debutează astăzi seara cu vernisajul a două noi expoziţii, una dedicată vânătorii şi vânătorilor şi o alta de ceramică şi porţelan de lux, ambele menite să creeze atmosfera specifică unui castel de secol XVIII. Tot vineri seara vor avea loc recitaluri de poezie şi un concert pe scena amenajată lângă stejarul secular din spatele castelului.

Sâmbătă şi duminică, oaspeţii sunt aşteptaţi la Castelul Teleki din Posmuş, încă de la primele ore ale zilei, cu ateliere de gastronomie locală, prezentări de arme şi armuri, ateliere de fierărie, tâmplărie, modelaj, broderie şi cusături, proiecţii de filme de scurt metraj. De asemenea, vor fi organizate tururi ghidate, vizitatorii urmând să primească explicaţii despre istoria castelului şi a familiei Teleki de la voluntarii Centrului Europe Direct Bistriţa-Năsăud.

Pe scena principală a festivalului vor urca, sâmbătă seara, Damian Drăghici, cu ale sale “meditaţii lăutăreşti”, taraful Flamenco şi Luiza Zan, iar duminică seara printre invitaţi se numără trupele Ţapinarii şi Iarba fiarelor.

Festivalul reprezintă şi un prilej de promovare a zonelor viticole Teaca şi Lechinţa, cu cramele aferente, dar şi a meşteşugarilor şi a punctelor gastronomice din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *