Printre modalitățile în care folosim usturoiul în diferite preparate se numără și usturoiul copt în cuptor în coajă. Putem face din el o cremă de întins pe pâine sau pe bruschette, în alte creme sau piureuri, în diferite sosuri sau dressinguri pentru salate.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Dar cum se coace exact usturoiul? Potrivit bbcgoodfood.com, e foarte simplu. Folosim, la un bulb de usturoi întreg, o lingură de ulei. Pe scurt, îl așezăm pe folie de aluminiu, adăugăm peste el uleiul, strângem bine folia și dăm la cuptor.
Procedeu
Încălzim cuptorul la 180°C. Tăiem partea de sus a căpățânii de usturoi, astfel încât să vârfurile să fie expuse direct la căldură.
Așezăm căpățâna pe un pătrat mic de folie de hârtie de aluminiu și adăugăm pest ulei, astfel încât să pătrundă cât mai bine în interiorul lui. Asezonăm cu puțină sare și piper. Strângem folia astfel încât usturoiul să rămână bine închis în interior.
Se coace timp de 25-30 de minute, până când usturoiul devine moale la atingere, iar coaja subțire capătă o nuanță aurie deschisă. Îl lăsăm să se răcească câteva minute înainte de a desface învelișul. E suficient acum să apăsăm ușor la baza bulbului și cățeii de usturoi copt ies singuri. Sunt gata de a fi folosiți mai departe.
Dacă ne place procedeul – are un gust mult atenuat și este mai ușor de digerat – putem optimiza consumul preparând mai multe căpățâni într-o singură serie.