Grupul american Tupperware Brands şi o parte din subsidiarele sale au depus cererea de plasare sub protecţia capitolului 11 din legea americană referitoare la falimente, în contextul acumulării pierderilor şi scăderii cererii pentru celebrele sale caserole folosite la păstrarea alimentelor, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Problemele companiei au reapărut după un scurt boom al vânzărilor în perioada pandemiei, când gătitul acasă a impulsionat cererea pentru caserole de plastic folosite la păstrarea alimentelor.
În plus, explozia costurilor la materiile prime după pandemie, precum şi a costurilor cu mâna de lucru şi transportul, au redus şi mai mult marja operaţională pentru Tupperware. „De mai mulţi ani, poziţia financiară a companiei a fost serios afectată de contextul macroeconomic dificil”, a declarat directorul general Laurie Goldman, într-un comunicat de presă.
În cererea de plasare în insolvenţă depusă la un tribunal din Delaware, compania a listat active estimate între 500 de milioane de dolari şi un miliard de dolari, precum şi pierderi estimate între un miliard şi zece miliarde de dolari.
Tupperware a încercat să îşi relanseze afacerile în ultimii patru ani după ce a raportat o scădere a vânzărilor timp de şase trimestre consecutive, începând cu finalul anului 2021, în condiţiile în care inflaţia persistentă a continuat să îi descurajeze baza de clienţi cu venituri mici şi medii. În 2023, compania a ajuns la un acord de restructurare a datoriilor cu creditorii săi şi a angajat banca de investiţii Moelis &Co pentru a o ajuta să analizeze mai multe alternative strategice.