Rețetă ușoară de fructe de avocado umplute cu somon

reteta, avocado, somon, avocado umplut cu somon

Somonul la conservă este un produs valoros pentru cămară și o modalitate practică de a include în dietă un pește sănătos pentru inimă, bogat în omega-3. Publicația EatingWell prezintă o rețetă în care somonul este combinat cu avocado într-o masă ușoară, ușor de preparat.

Ingrediente:

  • 1/2 cană de iaurt grecesc simplu degresat
  • 1/2 cană de țelină tăiată în cubulețe
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de maioneză
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1/8 linguriță de sare
  • 1/8 linguriță de piper măcinat
  • 2 conserve de somon, scurse, fără solzi, piele și oase
  • 2 avocado
  • Arpagic tocat pentru garnitură

Instrucțiuni de preparare:

1. Combinați iaurtul, țelina, pătrunjelul, sucul de lămâie, maioneza, muștarul, sarea și piperul într-un castron mediu și amestecați bine. Adăugați somonul și amestecați bine.

2. Tăiați în două avocado pe lungime și scoateți sâmburii. Scoateți aproximativ 1 lingură de pulpă din fiecare jumătate de avocado într-un castron mic. Zdrobiți pulpa de avocado scoasă cu o furculiță și amestecați-o cu amestecul de somon.

3. Umpleți fiecare jumătate de avocado cu aproximativ 1/4 de cană din amestecul de somon, așezându-l deasupra jumătăților de avocado. Se ornează cu arpagic, dacă se dorește.

Sursa foto: EatingWell

Citește și: Cum să faci sarmale murate. Rețetă și sfaturi de la un producător de legume bio și autorul Cosmin Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *