Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 30 septembrie – 6 octombrie. În această săptămână, un meniu ovo-lacto vegetarian cu legume de sezon

Ioana Costescu 28 septembrie 0 comentarii 6124 vizualizări
meniu saptamanal Foto: G4Food

Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.

Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului (și nervilor) tăi și vei economisi și niște bani.

Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie.

Meniul din această săptămână este ovo-lacto vegetarian

Nutriționiștii ne recomandă în această perioadă să profităm de legumele de sezon cât mai mult. De aceea vă propunem să încercați un meniu de o săptamână ovo-lacto vegetarian.

Fiecare prânz și cină îl puteți completa cu o porție de fructe de sezon: struguri, mere, pere, prune, smochine. Pentru un desert ușor de făcut (în zilele de weekend) alegeți un compot de fructe sau o plăcintă rapidă cu mere sau dovleac.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.

meniu saptamanal
Foto: G4Food

Lista de cumpărături

  • Fructe de sezon: struguri, smochine, mere, pere, prune.
  • Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe.
  • Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, coriandru, roșii, avocado, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, vinete, broccoli, conopidă, dovleac, ciuperci, praz, sfeclă roșie, fasole verde, varză de Bruxelles.
  • Lămâi
  • Cartofi, cartofi dulci
  • Legume conservate: bulion roșii, năut, linte, roșii uscate
  • Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
  • Lapte/lapte vegetal, unt, parmezan, provolone, brânză de capră, kefir, iaurt
  • Pâine toast, fulgi de ovăz, tacos sau tortilla
  • Paste, aluat de foitaj
  • Ouă, ouă de prepeliță
  • Măsline
  • Condimente, sare, piper

Rețetele le găsiți pe site-ul G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *