Carne de calitate, două tipuri de salsa și o rețetă simplă: Cum a câștigat un stand de taco din capitala Mexicului o stea Michelin

taco lime mancare mexicana sursa foto: Unsplash/ Christine Siracusa

Celebrul Ghid Michelin îi ajută pe gurmanzi să descopere cele mai bune restaurante din lume, acordându-le râvnitele stele Michelin. Multe dintre restaurantele de pe listă sunt localuri de înaltă clasă, însă în acest an, ghidul a recunoscut un stand de taco de 100 de metri pătrați din Mexic, cu doar patru feluri de mâncare în meniu și niciun loc unde să se așeze clienții în timp ce își savurează mâncarea, scrie Smithsonian Magazine.

Taquería El Califa de León, situată în cartierul San Rafael din Ciudad de Mexico, a primit o stea în ghidul inaugural Michelin pentru Mexic, publicat săptămâna trecută. Este primul chioșc de taco mexican care primește o stea Michelin; este, de asemenea, printre cele mai mici restaurante care au fost recunoscute vreodată de ghid, conform Associated Press.

Afacerea funcționează în același stand de pe Avenida Ribera de San Cosme din 1968. Restaurantul este condus de bucătarul Arturo Rivera Martínez, care stă toată ziua lângă un grătar încins la 680 de grade, pregătind tacos pentru mulțimea de clienți înfometați.

Rețeta este simplă: Pentru taco-ul emblematic al casei, Rivera Martínez gătește pe grătar o bucată de carne de vită tăiată în felii subțiri, cu un praf de sare și un strop de suc de lime. În timp ce carnea de vită se gătește, el pune pe grătar o bucată de aluat de tortilla proaspăt rulat. Când ambele sunt gata, le înmânează clientului pe o farfurie de plastic. De acolo, clienții pot alege cât și ce fel de sos vor să adauge.

Taco-urile pot conține friptură de vită, costiță sau cotlete de porc, dar procesul rămâne același indiferent de carnea folosită. Un taco costă între 53 și 82 de pesos mexicani (3-5 dolari americani).

“Secretul este simplitatea taco-ului nostru”, a declarat Rivera Martínez pentru AP. “Are doar o tortilla, sos roșu sau verde și atât. Asta, și calitatea cărnii”.

Inspectorii anonimi ai Michelin au fost impresionați de ceea ce au mâncat în timp ce cercetau Mexicul în căutarea celor mai bune restaurante din țară, scriind că “există un motiv pentru care El Califa de León rezistă de mai bine de o jumătate de secol”.

Și care este modul corect de a mânca unul dintre tacos de la Taquería El Califa de León?

“În picioare, cot la cot cu alți oameni și cu o cutie de suc în mână”, spune José Luis Rodríguez Ávila, managerul chioșcului de taco, pentru Washington Post.

În noul ghid Michelin pentru Mexic, două restaurante au primit două stele Michelin, 16 au primit o stea Michelin și șase au primit stele “verzi” pentru practicile lor durabile. Ghidul a numit, de asemenea, 42 de “Bib Gourmands”, o denumire care denotă restaurantele cu mâncare excelentă la un preț accesibil.

Înființată în 1889 în Franța, compania de anvelope Michelin a publicat primul său ghid în 1900 pentru a încuraja oamenii să conducă – și, în mod ideal, pentru a crește vânzările de anvelope. A tipărit 35.000 de exemplare gratuite ale ghidului, care includea benzinării, service-uri și restaurante. În 1926, a creat sistemul de stele Michelin și a început să trimită inspectori anonimi pentru a evalua restaurantele.

Astăzi, aproape 100 de ani mai târziu, câștigarea recunoașterii din partea Michelin este o chestiune importantă pentru restaurante.

“Bucuria pe care o obține cineva de la trei stele nu poate fi măsurată”, după cum a declarat în 2017 Maxime Meilleur, bucătarul-șef de la La Bouitte din Franța. “Este ca și cum ai câștiga medalia de aur la Jocurile Olimpice”.

sursa foto: Unsplash/ Christine Siracusa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *