Trei restaurante, în finala Premiilor EU Organic acordate de Uniunea Europeană/Gala de premiere va avea loc pe 23 septembrie

Premiile EUOrganic, restaurant bio, Suedia foto: Facebook/@Kalf&Hansen

Trei restaurante bio, din Germania, Slovenia și Suedia, își dispută titlul de ”Cel mai bun restaurant bio” din Uniunea Europeană, în cadrul Premiilor EU Organic, a căror gală este programată pentru 23 septembrie 2024, anunță EU Food&Farming, pagină de Facebook a Comisiei Europene.

B2 Bio pur GmbH, Germania 

B2 Biomarkt este situat în Baden-Württemberg, Germania. Restaurantul integrează producția, distribuția și consumul de alimente ecologice, oferind soluții alimentare durabile și echitabile, cu respectarea mediului înconjurător, a resurselor și angajaților săi.

Strategia lor include producția internă, lanțuri de aprovizionare regionale și o cooperativă locală pentru a asigura securitatea alimentară regională și pentru a sprijini un sistem alimentar local. 

Bucătarii lor prioritizează produsele proaspete și pot deveni parteneri de capital în firmă. Fiind primul bistro certificat ecologic din sudul Germaniei, oferă mese ecologice proaspete, sănătoase și accesibile, vânzând produse regionale atât online, cât și pentru takeaway.

Biohotel St. Daniel, Slovenia 

Biohotel St. Daniel, situat în Štanjel, a fost primul hotel 100% ecologic din Slovenia. Valorile sale de bază, legate de practicile ecologice și comerțul echitabil, au creat un model de sustenabilitate pentru fermierii, producătorii și restaurantele ecologice slovene.

Hotelul își aprovizionează alimentele de la peste 20 de producători locali certificați ecologic și implicați în comerțul echitabil, cu furnizori la zero kilometri, precum și din propria grădină de plante aromatice, oferind mâncăruri pe bază de plante și vegetariene, care sunt proaspete, sănătoase și accesibile.

Angajați în fiecare aspect al sustenabilității, aceștia promovează practicile durabile, alimentele ecologice și comerțul echitabil, sprijinind în același timp regionalitatea și tradiția.

Kalf & Hansen, Suedia 

Este un lanț de restaurante care servește 100% meniuri din bucătăria nordică, ecologice și sezoniere. Fondat în 2014 de Rune și Fabian Kalf – Hansen, tată și fiu, compania operează două restaurante, cu servicii de catering, și furnizează mese ecologice pe trenurile companiei feroviare suedeze.

Ei achiziționează exclusiv produse ecologice și sezoniere, prioritizând sursele locale și oferind mese accesibile. Angajați în sustenabilitate, aceștia minimizează risipa alimentară, utilizează transport durabil și ambalaje ecologice. 

De peste 10 ani, se numără printre puținele restaurante din Suedia care oferă un meniu complet ecologic: punctele lor forte rezidă în relațiile strânse construite cu producătorii și fermierii locali, precum și în creativitatea echipei lor, care creează preparate nordice unice cu ingrediente de sezon.

G4Food va anunța câștigătorii Premiilor EU Organic, după Gala de premiere din 23 septembrie. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *