Top-ul celor mai eficiente alimente, în prevenția cancerului mamar/ Dacă mănânci broccoli, fasole neagră sau pește gras, îți poți ajuta sânii să se mențină sănătoși

broccoli si somonBUN Sursa foto: Pexels

Sănătatea sânilor este esențială pentru starea de sănătate general a unei femei. În afara autoexaminării și a controalelor medicale periodice, vestea bună este, potrivit webmd.com, că mai avem o cale, la îndemâna tuturor, pentru menținerea sănătății sânilor și a prevenirii cancerului mamar: alimentația.

Broccoli – și nu numai – inamicul cancerului

Legume precum broccoli, conopida, varza de Bruxelles și varza sunt bogate în vitaminele A și C. Acestea conțin antioxidanți care pot ajuta la contracararea toxinelor și a substanțelor cancerigene, care pot declanșa cancerul mamar. Sotează sau opărește aceste legume pentru a obține maximum de nutrienți. Și încearcă să îți iei antioxidanții din alimente, nu din suplimente. Unele cercetări sugerează că suplimentele de antioxidanți ar putea fi riscante în timpul tratamentului pentru cancerul mamar.

Semințele de in, bogate în Omega 3, benefice pentru sâni

Semințele de in, cunoscute pentru conținutul lor de omega-3, sunt benefice pentru sâni deoarece au mai mulți lignani decât orice alt aliment. Aceștia sunt compuși vegetali care conțin fibre și fitoestrogeni antioxidanți. Cercetătorii cred că fitoestrogenii țintesc receptorii de estrogen, astfel încât cancerul mamar stimulat de estrogen nu poate să se formeze. Adaugă semințele de in (nu uleiul de in) în iaurt, fulgi de ovăz, salate, supe, smoothie-uri și brioșe.

Turmericul reduce inflamația și oprește răspândirea cancerului mamar

Turmericul a fost folosit de secole pentru a reduce inflamația. Cercetările sugerează că ar putea aduce două mari beneficii în lupta împotriva cancerului mamar. Curcumina, compusul activ din turmeric, ar putea ajuta la oprirea răspândirii cancerului mamar și la reducerea daunelor cauzate de chimioterapie asupra altor părți ale corpului. Dar aceste descoperiri provin din studii de laborator – sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă acest lucru se va dovedi valabil și în cazul oamenilor. Consumă turmeric în preparate curry sau adaugă-l în supe, ouă jumări sau lapte cald.

Alimentele roșii și portocalii ar putea reduce riscul de cancer mamar

Carotenoidele sunt pigmenți naturali care dau roșul și portocaliul tomatelor, morcovilor și cartofilor dulci. Corpul tău le convertește în vitamina A, importantă pentru ochi, și ajută la menținerea sănătății pielii. Deși sunt necesare mai multe cercetări, unele studii sugerează că ar putea exista o legătură între carotenoide și un risc mai scăzut de anumite tipuri de cancer mamar.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Peștele gras ar putea opri dezvoltarea vaselor de sânge în interiorul unei tumori

Peștii grași sunt buni pentru sânii tăi datorită vitaminei D și omega-3, care luptă împotriva cancerului. Unele cercetări de laborator arată că omega-3 poate opri dezvoltarea vaselor de sânge în interiorul unui tumori. Dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști dacă consumul de pește gras poate reduce riscul de cancer. Focalizează-te pe somon, ton, sardine, anșoa și macrou, pentru a evita expunerea la mercur și a obține cei mai mulți nutrienți.

Fructele de pădure previn deteriorarea celulelor

Afinele, căpșunile, murele și zmeura sunt bogate în vitamina C, care întărește imunitatea. De asemenea, conțin antioxidanți care previn deteriorarea celulelor. Fie proaspete, congelate sau uscate, fructele de pădure sunt excelente, consumate ca atare sau adăugate în iaurt, cereale, smoothie-uri și brioșe.

Nucile ar putea reduce riscul de recidivă, în cancer

Multe studii indică faptul că o dietă bazată pe proteine vegetale mai mult decât pe carne protejează sânii de cancer sau reduce riscul de recidivă. Încearcă nuci măcinate, amestecate cu niște condiment, pentru a înlocui carnea tocată în tacos. Un studiu a arătat că un consum de nuci ajută la încetinirea creșterii tumorilor mamare și poate ajuta la reducerea riscului de cancer mamar.

Strugurii conțin un antioxidant puternic ce ar putea preveni cancerul

Strugurii, mai ales cei roșii și mov, au un conținut ridicat de resveratrol. Acesta este un antioxidant asociat cu prevenirea cancerelor mamar, hepatic și gastric. Gustă un ciorchinede struguri, direct de pe viță, congelează-i pentru un desert răcoros sau adaugă-i în salate. Nu uita să mănânci și coaja: acolo se află majoritatea antioxidanților.

Proteinele din soia conțin izoflavone, eficiente împotriva cancerului

Cu câțiva ani în urmă, cercetările pe rozătoare asociau produsele din soia cu cancerul mamar. Dar studiile actualizate explică faptul că rozătoarele și oamenii procesează soia diferit. Produsele sănătoase din soia, precum boabele de soia (edamame), tofu și tempeh sunt sigure și conțin fito-nutrienți — numiți izoflavone – care pot ajuta la prevenirea cancerului.

Lintea reduce inflamația și, implicit, riscul de cancer mamar

Aceasta este o altă sursă de proteine vegetale care reduce inflamația și poate scădea riscul de cancer mamar. De asemenea, lintea este bogată în fibre și antioxidanți. Cumpără linte gata preparată sau gătește o porție de linte neagră, verde sau roșie pentru a o folosi în loc de carne tocată în chili, preparate mexicane și italiene.

Fasolea neagră conține un aminoacid ce protejează AND-ul

Dintre toate tipurile de fasole, aceasta este considerată una dintre cele mai sănătoase. Cunoscută și sub denumirea de fasole țestoasă, conținutul său ridicat de antioxidanți poate ajuta la reducerea riscului de cancer mamar, alte tipuri de cancer și boli cronice. Fasolea neagră este, de asemenea, o sursă importantă de ergotionină, un aminoacid care protejează ADN-ul.

Cerealele integrale pot preveni cancerul

Acestea sunt o sursă esențială de fitochimicale bioactive, compuși naturali care pot ajuta la prevenirea sau gestionarea cancerului mamar. Într-un studiu, femeile care au consumat cereale integrale de mai mult de șapte ori pe săptămână au arătat un risc scăzut de cancer mamar. Sună mult? Ovăzul, pâinea, biscuiții, tortilla, cerealele, pastele și orezul brun sunt toate opțiuni excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *