Măslinele nu doar că nu îngrașă, dar ajută și digestia/ Nutriționist: „Nu toate sunt însă recomandate”/ Trei trucuri ca să le alegi pe cele mai bune pentru sănătate

Redacția 26 martie 0 comentarii 34430 vizualizări
maslinele negre culoarea maslinelor cum se prelucreaza maslinele masline fermentate metode de prelucrare masline metoda californiana metoda greceasca metoda italiana foto: freepik.com

Gustul caracteristic al măslinelor depinde de varietate și, mai ales, de procesul de condimentare și maturare la care au fost supuse, ceea ce le conferă o notă personală.

În zilele noastre, când toată lumea e preocupată de siluetă, nici această gustare nu scapă de mituri, deoarece, de-a lungul timpului, s-a crezut că măslinele îngrașă. Realitatea este că sunt bogate în grăsimi, motiv pentru care mulți le consideră un aliment periculos, de evitat. Un popular nutriționist spaniol a dorit să clarifice acest aspect și să confirme sau să infirme dacă acest lucru este adevărat sau dacă, dimpotrivă, măslinele sunt mai sănătoase decât se crede, arată ABC.

„Dacă ești dintre cei care cred că măslinele îngrașă, am o veste bună”, spune Pablo Ojeda într-una dintre cele mai recente postări de pe rețelele sociale. Acolo, specialistul în nutriție scoate în evidență toate acele caracteristici despre măsline pe care nimeni nu le menționează, dar care trebuie luate în considerare.

„Măslinele au probiotice”

„Nu doar că nu îngrașă, ci pot ajuta și la digestie, dar… atenție! Nu toate au acest efect”, explică el. Astfel, Pablo precizează că „măslinele tradiționale”, adică cele care sunt fermentate în saramură (o soluție de apă și sare), „conțin probiotice foarte benefice pentru microbiotă”.

Cu toate acestea, nutriționistul avertizează că „multe dintre cele care se vând pe piață sunt pasteurizate”, un proces care, deși nu este dăunător, „elimină toate acele bacterii bune”. Din acest motiv, Pablo recomandă să acordăm atenție tipului de măsline pe care le alegem.

Trei trucuri pentru a le selecta pe cele mai bune

Astfel, spune nutriționistul, este important ca eticheta să specifice că sunt măsline cu „fermentație în saramură” și să se verifice că „nu conțin conservanți dubioși sau acidifianți”. În final, Ojeda sugerează să fim atenți la lichidul din borcane, deoarece dacă este „puțin tulbure, este un semn bun – acolo există viață”.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


„Dacă le mănânci pur și simplu pentru gust, ca mine, atunci orice tip de măsline este potrivit. Dar dacă vrei și acel plus de probiotice, alege-le pe cele fermentate, nepasteurizate: stomacul tău îți va mulțumi”, concluzionează Pablo, subliniind că, ținând cont de aceste aspecte, poți continua să te bucuri de măsline fără sentimentul de vinovăție că îngrașă.

Citește și De șapte ani vinde ulei extravirgin de măsline în centrul Barcelonei/ Tot ce găsești în magazinul lui David este produs local, din livezile de măslini din Catalonia/ Dincolo de afacere, uleiul este o pasiune care se simte în tot ceea ce povestește sau în cursurile pe care le susține

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *