Curiozitati agrifood – 14 octombrie: Wasabi pe care îl găsești în magazine și majoritatea restaurantelor de sushi este hrean obișnuit colorat

wasabi Colaj G4Food

Wasabi-ul autentic, care provine din planta Wasabia japonica, este foarte dificil și scump de produs din câteva motive principale: este greu de cultivat, necesită condiții speciale (un mediu foarte umed, temperaturi precise și apă curată), iar recoltarea sa este complexă. Din cauza acestor factori, prețul său este foarte ridicat. În plus, datorită condițiilor climatice este pe cale de dispariție, vezi aici.

Din acest motiv, multe restaurante și producători de wasabi folosesc un înlocuitor mult mai accesibil: un amestec de hrean (care are o aromă iute similară), muștar și colorant alimentar verde. Hreanul are o iuțeală asemănătoare cu cea a wasabiului, dar este mult mai ieftin și mai ușor de produs în masă, astfel încât devine o soluție economică pentru a reproduce gustul specific al wasabiului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *