Cherry Red – Cocktail fără alcool cu vișine și scorțișoară / O băutură răcoritoare, perfectă pentru o după amiază de vară

O butură rărcoritoare perfectă pentru vară FOTO: Food & Wine/Matt Taylor-Gross

Acest cocktail este un amestec dulce-acrișor cu o notă subtilă de condimente, perfect pentru serile de vară sau pentru momentele în care dorești o băutură răcoritoare, sofisticată, dar fără alcool, recomandat de Food & Wine.

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 6 vișine proaspete, fără sâmburi + 3–4 vișine pentru decor
  • Gheață
  • 60 ml suc de merișoare (cranberry)
  • 30 ml suc proaspăt de lămâie
  • 15 ml sirop de scorțișoară (vezi rețeta mai jos)
  • 60 ml apă minerală carbogazoasă, rece

Pentru siropul de scorțișoară (aproximativ 240 ml):

  • 200 g zahăr tos
  • 240 ml apă
  • 5 batoane de scorțișoară

Mod de preparare:

  1. Prepararea siropului de scorțișoară:
    • Într-o crăticioară mică, adu la fierbere apa împreună cu zahărul și batoanele de scorțișoară.
    • Redu focul și lasă să fiarbă la foc mediu timp de 3 minute, amestecând pentru a dizolva zahărul.
    • Ia de pe foc, acoperă și lasă să se infuzeze timp de 4 ore.
    • Strecoară siropul într-un borcan, acoperă și păstrează la frigider până la o lună.
  2. Prepararea cocktailului:
    • Într-un shaker, zdrobește cele 6 vișine fără sâmburi.
    • Adaugă gheață, sucul de merișoare, sucul de lămâie și siropul de scorțișoară.
    • Agită energic până când amestecul este bine răcit.
  3. Servire:
    • Umple un pahar înalt (highball) cu gheață.
    • Strecoară amestecul din shaker în pahar.
    • Adaugă apa minerală carbogazoasă și amestecă ușor.
    • Decorează cu vișinele rămase.

Acest cocktail este o alegere excelentă pentru cinele festive, petrecerile de vară sau momentele în care dorești o băutură răcoritoare și elegantă fără alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *