Carnea obținută în laborator, tot mai aproape de piața japoneză; producător va fi cunoscuta companie Mitsubishi

CARNEA SINTETICĂ: Austria, susținută de mai multe state membre, printre care și România, cere Comisiei Europene o dezbatere amplă pe acest subiect CARNEA SINTETICĂ: Austria, susținută de mai multe state membre, printre care și România, cere Comisiei Europene o dezbatere amplă pe acest subiect

Corporația japoneză a semnat un memorandum cu o firmă israeliană pentru a produce și livra pe piață fripturi din carne de vită obținută în laborator, anunță euroemeatnews.com care citează publicația VegNews.

Parteneriatul deschis între startupul din Israel, Aleph Farms, și Grupul pentru industria alimentară al Mitsubishi Corporation, permite companiei japoneze să aibă acces la tehnologia necesară fabricării cărnii pe scară largă din celule stem. Firma israeliană va furniza platforma sa de producție BioFarm, în timp ce corporația Mitsubishi își va oferi expertiza în procesele biotehnologice, fabricarea produselor alimentare de marcă și lanțuri de distribuire locale în Japonia.

„Acordul semnat cu grupul pentru industria alimentară al Mitsubishi Corporation marchează o etapă importantă pentru noi, întrucât construim metodic bazele activităților noastre globale, prin cooperarea cu parteneri selectați. Suntem încântați să aducem producția de carne cultivată mai aproape de piața japoneză “, a declarat cofondatorul și CEO-ul Aleph Farms, Didier Toubia.

Vezi detalii

Firma israeliană a produs prima dată carne în laborator, pe bază de celule stem, în 2018 și de atunci a mărit producția. În urma colaborării cu israelienii, Japonia ar putea să își atingă obiectivele climatice în următorii 10 ani, prin reducerea amprentei de carbon ( marile ferme unde sunt crescute bovine în sistem industrial sunt considerante poluante pentru mediul înconjurător ) și, în același timp, să devină independentă față de importurile de materii alimentare proteice.

Desigur, până la producția efectivă Aleph Farms și Mitsubishi Corporation trebuie să obțină o serie de aprobări din partea autorităților japoneze.

foto currency.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *