9 alimente norocoase, de mâncat în prima zi a Noului An/ Dacă vrei să-ți meargă bine în 2025, mănâncă porc, rodie, struguri, pește și multe alte alimente ce simbolizează abundența și bunăstarea

Daniela Arnăutu 31 decembrie 0 comentarii 35972 vizualizări
alimente norocBUN Sursa foto: Pexels

Adăugați aceste alimente în meniul din prima zi a Anului Nou, pentru a avea noroc, potrivit allrecipes.com, pe tot parcursul lui 2025.

Poate că nu ești superstițios, dar de ce să nu încerci?  Poate că destinul nu poate fi influențat sau, cine știe… Încearcă aceste alimente norocoase, în prima zi a Noului An, pentru a atrage, așa cum se zice, abundența și prosperitatea în 2025.

  • Porcul pentru progres! – Alege o friptură, sau orice alt preparat din carne de porc. Porcii sapă cu botul, mișcându-se înainte, motiv pentru care multe culture, din întreaga lume, mănâncă porc în prima zi a Anului Nou, pentru că simboliza progresul în anul ce vine.
  • Struguri, pe o farfurie albă – În Spania și Mexic, se spune că mâncatul a 12 boabe de struguri la miezul nopții îți aduce noroc pentru cele 12 luni care urmează.
  • Rodie – Semințele au fost întotdeauna asociate cu fertilitatea. În Grecia, se aruncă rodii întregi pe podea pentru a elibera un val de semințe care simbolizează viața și abundența.
  • Pește – Sunt atâția pești în mare. Poate de aceea ei simbolizează abundența în Noul An, în întreaga lume. Culturile asiatice se bucură de pește întreg, pentru a celebra Anul Nou Lunar, în timp ce în Europa, oamenii mănâncă cod, hering și crap. Și, deși nu mănânci solzii argintii, aceștia simbolizează abundența banilor.
  • Fidea și orez – Fideaua, în special fideaua foarte lungă, este considerată aducătoare de viață lungă, dacă este mâncată fără a o rupe la mijloc. Orezul simbolizează fertilitatea și bogăția.
  • Prăjituri – Prăjiturile în formă de cerc, dar și alte delicii rotunde, aduc un cerc complet de noroc celui care le mănâncă. În unele tradiții, o monedă este coaptă în interiorul unei prăjituri, pentru a adăuga o porție suplimentară de noroc celui care o găsește.
  • Boabe de fasole neagră – Chiar și cei care nu sunt din sudul Statelor Unite adoptă această tradiție: mâncatul boabelor de fasole neagră, pentru noroc, în prima zi a Noului An.
  • Verdețuri – Verdețurile simbolizează abundența financiară în Noul An. Orice preparat culinar, bazat pe multe verdețuri, mâncat în prima zi a Noului An înseamnă bogăție și nu doar financiară ci și cea a gustului.
  • Făină de porumb – Simbolizează aurul și toate lucrurile bune ce vor veni în Noul An. Așadar, de la simpla mămăligă, până la preparate mai elaborate, pe bază de făină de porumb, toate ar trebui mâncate în prima zi a lui 2025, pentru a atrage abundența și bunăstarea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *