Statele Unite: 60% dintre familii gătesc altceva pentru copiii lor pretențioși, dacă nu le place ce mănâncă ceilalți/ Sfaturile experților pentru a-i face pe copii să mănânce cât mai divers

Buger, cartofi prăjiți Sursa foto: pexels.com

Puteți să le prezentați copiilor dvs. alimente noi fără a-i forța să mănânce ceva ce nu le place, spun experții, potrivit CNN, care dă exemplul celor trei fii ai unei americance pe nume Tara Marklin. Fiecare are preferințe culinare diferite.

Cel mai mare mănâncă cea mai largă gamă, celui mijlociu îi plac legumele, dar are poziții ferme față de alte alimente, iar copilul ei de 3 ani vrea să trăiască din oxigen și macaroane cu brânză, a spus ea.

Cu complicațiile suplimentare ale activităților extrașcolare și ale programului de lucru, este un efort serios să se asigure că familia ei se poate aduna în jurul mesei și să împartă o masă nutritivă de care să se bucure cu toții, a spus Marklin.

Ea pregătește o singură masă pentru toată lumea, dar mulți oameni fac față stresului de la ora cinei într-un mod diferit, potrivit unui nou sondaj.

Dacă unor copii nu le place ceea ce mănâncă toți ceilalți, 3 din 5 părinți vor pregăti altceva pentru ei, potrivit datelor de la University of Michigan Health C.S. Mott Children’s Hospital National Poll on Children’s Health.

„Acest lucru este îngrijorător deoarece, de obicei, opțiunile alternative nu sunt la fel de sănătoase ca ceea ce este oferit ca masă în familie”, a declarat dr. Susan Woolford, co-director al Mott Poll.

Sondajul a chestionat mai mult de 1.000 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani – etape importante pentru stabilirea unor modele alimentare sănătoase, a declarat Woolford, care este, de asemenea, pediatru Mott și profesor asociat specializat în prevenirea și tratarea obezității infantile.

O masă de înlocuire a nuggets de pui sau pizza poate fi tentantă pentru a vă asigura că micuții dvs. nu rămân flămânzi, dar există modalități mai bune de a hrăni copiii, oferindu-le în același timp mai multe substanțe nutritive, a spus ea.

Cum să introduceți alimente la mâncătorii pretențioși

Este firesc ca cei mici să fie refractari la alimente noi și necunoscute, dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncați prosopul, a spus Woolford.

„Doar deoarece copilului… pare să nu-i placă multe legume, nu înseamnă că legumele nu ar trebui să fie încorporate în masă”, a adăugat ea. „Acest lucru se îmbunătățește în general în timp. Este o fază care în cele din urmă se va schimba”.

Experții estimează că va fi nevoie de aproximativ 20 de expuneri înainte ca un copil să nu mai fie deranjat de un aliment nou, a adăugat Woolford. Acest proces de familiarizare înseamnă că ar trebui să continuați să îi încurajați să încerce diferite alimente – și nu vă descurajați atunci când fac o mutră la ele.

Familiarizați-vă copiii cu noile alimente prin implicarea simțurilor lor, a declarat Natalie Mokari, dietetician în Charlotte, Carolina de Nord. Cum miroase? Cum se simte? Ce culoare are?

Apoi puteți vorbi despre vitaminele și mineralele din alimente și despre toate lucrurile minunate pe care le pot face pentru corpul lor, a adăugat ea.

În timp ce s-ar putea să nu doriți să pregătiți o masă complet diferită, Mokari recomandă să aveți la dispoziție opțiuni de rezervă sănătoase pe care știți că le plac după ce copiii dvs. încearcă ceva nou.

Copilul decide

Puteți, de asemenea, să faceți opțiunile mai nutritive mai atrăgătoare punând un anumit control în mâinile copiilor, a spus Woolford.

„Există o filozofie care este recomandată prin care părinții ar trebui să ofere și apoi copilul decide”, a spus ea.

Poate copiii dvs. au încercat varza de Bruxelles și nu au fost fani, dar le place salata – așa că pot alege să mănânce asta în schimb, a sugerat Woolford.

De asemenea, ar putea fi util să vă implicați copiii în alegerea legumelor din magazinul alimentar și să îi puneți să vă ajute la pregătirea mesei, a spus ea. În acest fel, ei pot fi entuziasmați de mâncare.

Să terminăm cu clubul farfuriilor curate

Dacă în copilărie a trebuit să stai la cină uitându-te la legumele reci pe care refuzai să le mănânci și nu puteai să pleci de la masă până nu le mâncai, știi că asta nu le face mai atrăgătoare de mâncat.

În timp ce este important pentru copiii dvs. să încerce alimente noi, este, de asemenea, crucial să nu-i forțați să mănânce mult din ceea ce nu le place, a spus Woolford. Această abordare se poate întoarce cu adevărat împotriva lor.

Împingând prea tare mâncarea poate crea o relație cu mâncarea în care legumele sunt pedepse și alimentele mai tabu devin și mai valoroase, a spus Mokari.

Iar cererea de avea o farfurie goală îi poate învăța pe copii să treacă peste și să înceapă să ignore semnalele de foame și de sațietate, a spus Woolford.

„Unul dintre lucrurile importante despre nutriție este că învățăm să ne ascultăm semnalele pe care ni le dă corpul nostru și că știm când avem nevoie să mâncăm și când este timpul să ne oprim”, a spus ea.

Ce trebuie să faceți în legătură cu desertul

La fel cum legumele nu ar trebui să fie o pedeapsă, desertul nu ar trebui să fie o recompensă – acest tip de motivație se întoarce adesea împotriva, a spus Woolford.

„Stabilim un fel de ciclu negativ prin care copilul va prefera alimentele din desert și va fi mai puțin probabil să îi placă broccoli sau legumele care trebuiau să fie mâncate pentru a obține recompensa”, a adăugat ea.

Iar când copiii știu că desertul urmează întotdeauna după cină, ar putea învăța să ia cele câteva îmbucături din cină de care au nevoie pentru a se sătura în schimb de dulciuri, a spus Mokari.

Ea recomandă să nu mâncați desert în fiecare seară sau să nu îl atașați de un comportament, ci ca o ofertă ocazională. Și în loc să aveți întotdeauna un dulce zaharat după cină, ați putea să le oferiți copiilor dumneavoastră un desert la întâmplare, cum ar fi o înghețată în mijlocul zilei, a adăugat ea.

Există multe strategii în jurul alimentației, dar cu atât de multe lucruri de stresat când vine vorba de creșterea a trei băieți, Marklin a spus că a învățat să fie mai puțin obsedată și să facă tot ce poate pentru a-și menține copiii fericiți, hrăniți și hrăniți.

„Pentru mine, totul se reduce la încercarea de a-i învăța să își asculte corpul și să mă asigur că îi hrănim cu unele lucruri care îi vor oferi corpului lor o energie bună”, a spus ea. „Ei cresc, sunt fericiți și mi se pare că sunt sănătoși. Pediatrul lor crede că sunt sănătoși. Încerc să-mi aleg bătăliile”.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *