Secretul reușitei unei cure de slăbire: Fasolea, supa și ciocolata neagră nu trebuie să-ți lipsească din meniu

fasolea ajuta la slabit Sursa foto: Pexels

Fără îndoială: pierderea în greutate implică ceva matematică. Este clar că trebuie să mănânci mai puține calorii decât arzi. Însă, potrivit WebMD, în lupta cu kilogramele în plus ai un aliat în anumite alimente care te ajută să te simți sătul o perioadă mai lungă de timp sau care chiar îți accelerează metabolismul.

Fasolea, sursă de proteine, ieftină și sățioasă

Ieftină, versatilă și sățioasă, fasolea este o sursă excelentă de proteine. Fasolea este, de asemenea, bogată în fibre și se digeră lent. Asta înseamnă că te simți sătul mai mult timp, ceea ce te poate împiedica să mănânci mai mult.

Supa te ajută să mănânci mai puțin

Începe masa cu un bol de supă și poți ajunge să mănânci mai puțin din felul doi. Nu contează dacă supa este clară sau cremă, atâta timp cât este pe bază de legume. Și, pentru a o păstra la 100-150 de calorii, nu adăuga în supă prea mult ulei sau smântână. Ideal ar fi să renunți total la ele.

Liber la ciocolată neagră!

Vrei să te bucuri de puțină ciocolată între mese? Alege unul-două pătrățele de ciocolată neagră, în loc de varianta cu lapte. În cadrul unui studiu, la care au participa subiecți iubitori de ciocolată, cei care au primit ciocolată neagră au mâncat, ulterior,  cu 15% mai puțină pizza decât cei care au mâncat ciocolată cu lapte.

Cât mai multe legume

Poți să adaugi mai multe legume în dieta ta și să te bucuri de alimentele tale preferate, chiar dacă au ceva mai multe calorii, apelând la un truc. De exemplu, într-un piure de cartofi poți adăuga conopidă, morcov, dovlecel etc, fierte, iar numărul de calorii pe porție se va reduce. Felul de mâncare va rămâne la fel de gustos, dar mai slab caloric.

Iaurtul cu fructe de pădure, micul dejun ideal

Un mic dejun bogat în proteine ​​te poate ajuta să reziști fără gustări pe tot parcursul zilei.

Într-un studiu efectuat pe un grup de femei tinere obeze, cele care și-au început ziua cu 35 de grame de proteine s-au simțit  rapid mai sătule. Femeile au mâncat un mic dejun de 350 de calorii, care includea ouă, o chiflă și cârnați de vită. Efectul micului dejun bogat în proteine ​​părea să dureze până seara, când femeile mâncau mai puține produse grase și zaharoase decât celele care consumau cereale la micul dejun.

Ouăle și cârnații nu sunt, însă, singurele tale opțiuni – și având în vedere grăsimile lor saturate, ar putea fi necesar să schimbi puțin lucrurile și să nu mănânci prea des acest mic dejun. Astfel, iaurtul grecesc cu fructe de pădure și nuci este o opțiune foarte bună și este bogat în proteine.

Nuci, migdale și alune, o gustare sățioasă

Pentru o gustare excelentă, luată „pe fugă”, optează pentru o mână de nuci, migdale, alune etc. Cercetările arată că atunci când oamenii mănâncă nuci, automat ei consumă mai puțină mâncare la mesele ulterioare.

Merele taie pofta de mâncare

Uită de sucul și sosul de mere și optează, în schimb, pentru un măr pe care să-l mănânci, ca atare, cu tot cu coajă. Fructele întregi, în special mărul, taie pofta de mâncare, într-un mod în care sucurile și sosurile de fructe nu o fac. Explicația ar fi că fructele crude au mai multe fibre. În plus, mestecatul trimite semnale creierului tău că ai mâncat ceva substanțial.

Grepfrutul ajută la slăbit

Da, grepfrutul chiar te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, mai ales dacă ești expus riscului de diabet.

Cercetătorii de la Clinica Scripps din San Diego au descoperit că, atunci când persoanele obeze au mâncat jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, au scăzut în medie 3 ½ kilograme în decurs de 12 săptămâni.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *