Secretele preparării unui hot-dog perfect. Cât timp trebuie să-l fierbi și ce conține el, cu adevărat

hot dog Sursa foto: Pexels

Atât de popularul crenvușt, servit în chiflă, numit hot-dog, poate fi preparat acasă, servit la un fast-food sau chiar la un restaurant. Potrivit eu.usatoday.com, există niște secrete ale preparării lui.

Hot-dog-ul trebuie fiert timp de circa patru până la șase minute. Dacă hot dog-ul este înghețat, timpul său de gătire va fi mai lung, între nouă și 10 minute.

Hot-dog fiert în apă sau în bere?

Poți alege să fierbi hot-dog-ul în apă sau în… bere. Fierberea hot dog-ului în bere îi poate oferi o aromă mai moale și o textură mai fragedă. Indiferent de lichid, timpul de fierbere rămâne același. Odată ce este gata, scoate hot-dog-ul din oală și pune-l pe o farfurie pe care ai pus, în prealabil, un șervețel de hârtie, pentru a scurge lichidul.

Cum știi că hot-dog-ul este gătit complet? Simplu! Pielea lui devine și ridată și se închide la culoare.

Ce conține, de fapt, un hot-dog?

Hot-dog-ul este preparat din carne de vită, porc sau pasăre (pui sau curcan), potrivit Departamentului Agriculturii din SUA.

În cele mai multe cazuri, carnea include bucățele de carnea tăiată. Practic, ar fi același lucru ca și în cazul cărții tocate, de vită sau de porc, doar că pentru hot-dog carnea este tocată până ce ajunge să aibă o textură mult mai fină.

Hot-dog-ul are 15% din unul sau mai multe tipuri de carne crudă. Nu conține fragmente osoase

Potrivit potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, hot-dog-ul pot conține nu mai puțin de 15% din unul sau mai multe tipuri de carne crudă a mușchilor scheletici cu produse secundare din carne crudă. Hot-dog-ul nu va conține fragmente osoase, din procesul de separare. Mașinile nu pot zdrobi sau măcina oasele; ele trebuie eliminate, practice, intacte.

Un hot dog nu poate conține mai mult de 30% grăsime sau 10% apă, sau o combinație de 40% grăsime și apă adăugată.

Hotdog-ul este bun sau nu, pentru organism?

Ca orice carne procesată, hot-dog-ul are mai multe grăsimi și sodiu. Cu siguranță nu ar trebui să îl mănânci în fiecare zi.

Dacă mănânci, o dată la câteva săptămâni, hot-dog preparat la grătar sau, ocazional, când te uiți la un meci, impactul asupra sănătății este neglijabil.

Însă, la masa la care ai mâncat hot-dog îți poți echilibra farfuria punând alături legume, crude, fierte sau la grătar, iar ca desert poți mânca fructe.

Nitrații prezenți în unele tipuri de hot-dog reprezintă o preocupare pentru consumatori. Acești conservanți ajută la colorarea cărnii procesate și previn dezvoltarea bacteriilor.

Consumul mare de carne procesată este asociat cu un risc crescut de cancer, despre care unii cred că se datorează nitraților. Nitrozamina, un compus cancerigen, se poate forma atunci când nitrații sunt gătiți la căldură mare. Cu toate acestea, nitrații se găsesc și în legume, apă și în mod natural în corpul nostru, iar studiile arată că aceste surse de nitrați pot scădea modest tensiunea arterială.

Producătorii trebuie să limiteze nitrații din carnea procesată conform standardelor Food and Drug Administration.

Cum se fabrică un hot-dog

Majoritatea tipurilor de hot-dog sunt fabricate dintr-un amestec de carne. Procesul începe cu bucățele de carne, adesea din carne de vită, porc, pui sau curcan, tocate. Apoi, producătorii introduc condimente și alte ingrediente, care pot include supa de vită, sirop de porumb, zahăr, sare, piure de usturoi, amidon, apă sau chiar gheață.

De asemenea, hot-dog-ii pot conține până la 15% carne de porc și pasăre, separate mecanic sub formă de produs din carne asemănător unei paste. Uneori este numită „slime albă”. Orice carne separată mecanic trebuie să fie declarată în mod special pe eticheta ingredientelor.

Producătorii amestecă ingredientele într-o substanță asemănătoare unui aluat numită emulsie și o pompează în carcasă (pieliță) înainte de a fi gătită. Hot-dog-ul este apoi gătit sau afumat și învelișul este îndepărtat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *