Pentru a face față caniculei uită de mesele prea îmbelșugate. Iată ce nu e bine să mănânci și care sunt alimentele ideale pentru consum

fructe si legume Sursa foto: Pexels

Dacă încerci să învingi căldura excesivă din această vară, s-ar putea să fie nevoie să-ți reconsideri dieta. Potrivit washingtonpost.com, trebuie să uiți de mesele prea îmbelșugate și nu doar că nu este recomandat să te îmbuibi, dar există și o serie de alimente care sunt contraindicate pe caniculă.

Riști să-ți supraîncălzești organismul dacă mănânci mult

Procesul de digestie generează căldură, iar consumul, la o singură masa, de cantități mari de alimente grele, bogate în calorii, poate fi dificil pentru organism. Mai mult, după o masa copioasă te vei simți leneș și mai obosit.

Alimentele hidratante îți dau energie

Experții recomandă, în general, dar în zilele caniculare în special, să consumi mese mai ușoare și să te concentrezi pe alimente hidratante, care pot fi mai ușor de digerat, cum ar fi castravetele și pepenele verde. Astfel, vei avea mai multă energie și nu te vei mai simți atât de toropit de oboseală, din cauza caniculei.

Fără exces de cofeină, că te deshidratezi!

Băuturile care conțin cantități mari de cofeină, cum ar fi băuturile energizante, pot fi deshidratante, deoarece te fac să urinezi mai mult și mai des. Același lucru este valabil și în cazul în care bei prea multă cafea.

Băuturile reci te obosesc

Tendința este să bei băuturi reci, în special când este foarte cald afară, la fel cum este, de exemplu, și dorința de a mânca înghețată, în speranța că te vei răcori. Ei bine, senzația de răcoare va fi doar temporară, deoarece corpul tău ar putea răspunde încercând să se încălzească din nou, ceea ce te-ar obosi peste măsură, ți-ar putea epuiza energia și te-ar putea face să simți și mai multă căldură.

Fructele și legumele, alimente bogate în apă

Mănâncă fructe și legume. Mâncarea poate fi o sursă majoră de hidratare. Spre deosebire de alimentele procesate, care, de obicei, nu conțin multă apă și pot fi mai greu de digerat, fructele și legumele sunt pline de apă, dar și de substanțe nutritive.

Experții recomandă consumul de produse cu conținut ridicat de apă, precum fructe de pădure, pepene verde, castraveți, roșii, țelină, salată verde și ardei gras. Aceste alimente au avantajul suplimentar că nu trebuie gătite, ci le poți prepara sub formă de salate, astfel încât poți reduce cantitatea de căldură generată în interiorul casei tale.

Nu te hidrata în exces, că te poți îmbolnăvi!

Hidratează-te corespunzător. Apa simplă și băuturile cu un conținut scăzut de zahăr și fără cofeină sunt ideale. Totuși, este important să eviți să bei prea multă apă. Consumul excesiv de apă poate provoca o afecțiune potențial fatală, cunoscută sub numele de hiponatremie, care apare atunci când sodiul din corpul tău devine diluat și nivelurile scad sub limitele normale.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *