Știi ce tip de sare are cele mai mari beneficii pentru sănătate?/Află care ar putea fi cea mai potrivită pentru tine

sare Sursa foto: Pexels

Despre niciun tip de sare nu poate fi spus că ar fi cel mai sănătos, din pricina conținutului lor de sodiu. Însă unele tipuri de sare sunt preferate pentru mineralele lor suplimentare și natura mai puțin procesată. Iată, potrivit indiatoday.in, ce diferențiază tipurile de sare și ce beneficii aduc acestea organismului nostru.

Când vine vorba despre alegerea celor mai sănătoase tipuri de sare, dezbaterea se concentrează, adesea, pe conținutul de minerale și metodele de procesare.

De ce organismul are nevoie de sare

Mai întâi, trebuie să înțelegem de ce sarea este importantă pentru sănătate. Sarea este necesară pentru a menține echilibrul electroliților și fluidelor din organism, care transportă nutrienți către celule. De asemenea, sarea ajută la reglarea echilibrului acido-bazic și susține transferul impulsurilor nervoase, menținând, în același timp, tensiunea arterială a organismului.

Sarea roz de Himalaya conține urme de minerale

Sarea roz de Himalaya are, așa cum o arată și numele ei, o nuanță roz și conține urme de minerale precum potasiu, magneziu și calciu. Aceste minerale pot contribui la aportul general de nutrienți, deși cantitățile sunt prea mici pentru a avea un impact semnificativ asupra sănătății.

Sarea de mare are puține minerale

Tipurile de sare de mare, cum ar fi, de exemplu, sarea celtică, sunt recoltate prin evaporarea apei de mare și rețin urme de minerale din sursa marină. Acestea îi pot oferi arome diferite, dar, la fel ca și sarea de Himalaya, sarea de mare nu oferă beneficii substanțiale pentru sănătate. Conținutul de minerale din sarea de mare este considerat neglijabil, în ceea ce privește impactul său asupra sănătății.

Sarea de potasiu, ideală pentru hipertensivi

Sărurile de potasiu sunt o alternativă care conțin cu până la 70% mai puțin sodiu decât sarea de masă standard. Acestea pot aduce beneficii persoanelor care suferă de hipertensiune arterial, datorită efectelor antagoniste ale potasiului asupra sodiului.

O reducere modestă a sodiului alimentar poate îmbunătăți tensiunea arterială cu aproximativ 5 până la 6 mm Hg, subliniind importanța alegerii opțiunilor cu conținut scăzut de sodiu, ideale pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială.

Sarea de masă, consumată cu moderație

Sarea de masă este tipul de sare predominant în gospodărie, provenit din apă de mare sau din lacurile sărate, prin evaporarea solară. Această sare suferă o rafinare extinsă, pentru a elimina impuritățile și încorporează agenți anti-aglomerare pentru a nu se întări.

O formă răspândită de sare de masă este „sarea iodată”, în care iodul este introdus pentru a compensa deficiența globală de iod. Această metodă utilizează sarea ca vehicul larg răspândit pentru distribuția iodului.

Este esențial să luați în considerare faptul că toate tipurile de sare conțin aproximativ aceeași cantitate de sodiu.

Departamentul Agriculturii din SUA recomandă un aport zilnic maxim de 2.300 mg de sodiu, dar, în general, un adult consumă mult mai mult, în jur de 3.393 mg.

Prin urmare, moderația este cheia, indiferent de tipul de sare aleasă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *