Pere condimentate caramelizate, un desert sănătos și delicios, recomandat și diabeticilor/ Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale și ar putea reduce riscul de cancer, boli de inimă și diabet

pere caramelizatebun Sursa foto: Pexels

Un desert sănătos și delicios, bun chiar și pentru diabetici, ce poate fi preparat în doar 25 de minute: pere condimentate și caramelizate.

Puteți servi aceste felii de pere caramelizate alături de înghețată, amestecate în iaurt simplu sau, potrivit eatingwell.com, vă puteți  bucura de ele ca topping pentru clătite sau vafe. Perele Bosc, care au coaja maro, își păstrează forma în timpul gătirii, dar  puteți folosi orice varietate de pere, pentru că toate au un gust delicios.

Ingrediente necesare pentru a face pere caramelizate

  • 3 pere coapte, dar ferme (aproximativ 1 1/2 kilograme), tăiate în felii de 1/4 inch
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de zahăr granulat sau brun deschis
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat
  • ¼ linguriță cuișoare măcinate
  • Un praf de sare

Cum se prepară perele caramelizate

Se amestecă perele cu suc de lămâie, într-un castron mediu. Topiți untul într-o tigaie mare și adâncă, la foc mediu, apoi se adaugă perele. Reduceți focul la mediu-mic, acoperiți și gătiți, amestecând, timp de 10 minute.

Între timp, combinați zahărul, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele și sarea într-un castron mic. După 10 minute, adăugați amestecul peste pere. Creșteți focul la mediu și gătiți, amestecând des, până când perele sunt fragede și glazurate, circa 4 până la 6 minute, în funcție de tipul și fermitatea perelor. În general, preparatul se servește cald.

Informații nutriționale pentru o porție de pere caramelizate

  • 111 calorii
  • 4 g grăsimi
  • 20 g carbohidrați
  • 0 g proteine

Ce beneficii aduc perele organismului nostru

Perele sunt bogate în antioxidanți esențiali, compuși vegetali și fibre alimentare. De asemenea, nu conțin grăsimi și colesterol. Perele, în special cele cu coajă roșie, conțin și carotenoide, flavonoide și antocianine. Aceștia sunt compuși vegetali care oferă mai multe beneficii pentru sănătate și acționează ca antioxidanți.

Acești compuși pot ajuta digestia și pot normaliza nivelul de colesterol.

Ca parte a unei diete echilibrate și nutritive, consumul de pere ar putea sprijini pierderea în greutate și ar putea reduce riscul de cancer, diabet și boli de inimă.

Informații nutriționale

O pară medie care cântărește aproximativ 178 de grame (g) conține:

  • 101 calorii
  • 0,285 g de grăsime
  • 26,9 g de carbohidrați, inclusiv 17,2 g de zahăr și 5,52 g de fibre
  • 0,676 g de proteine

De asemenea, perele mai conțin și vitaminele K și C, dar și potasiu  și cantități mai mici de:

  • calciu
  • fier
  • magneziu
  • riboflavina
  • vitamina B6
  • acid folic

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *