Întâlnirea gurmanzilor și a iubitorilor de tradiții/Festivalul de Tradiții Ardelene și Dobrogene are loc în Parcul Izvor din București

Festival de tradiții ardelene și dobrogene Sursa foto: Adevărul

Festivalul de Tradiții Ardelene și Dobrogene se desfășoară în perioada 3-6 octombrie la București, în Parcul Izvor. Este anunțat un eveniment cu mâncare bună, tradiții și voie bună.

„Nicolae Ciobanu, expertul în bucate ardelenești, vine cu o armată de ciobani pricepuți și cu o tocană de porc la foc automat, ca să nu apuce nimeni să plece nemâncat! Dar stai, asta nu e tot! Dacă ți-e poftă de un festin din Ardeal, ai noroc: te așteaptă pomana porcului ca în Ardeal, vestita Varză a la Cluj, varză cu ciolan, fasole cu ciolan (mai mult ciolan decât fasole, promitem), cârnați de casă, bulz ciobănesc, tocăniță ardelenească de miel,  pastramă la tigaie și o porție zdravănă de mămăligă! În plus, ATENȚIUNE: avem bulz ciobănesc și mămăligă în pături cu brânză și cârnați”, anunță organizatorii evenimentului.

În legătură cu standul dobrogenilor, organizatorii evenimentului atrag atenția că va fi „un spectacol pe cinste”. „Și dacă ai crezut că Ardealul dă totul, stai să vezi ce pun pe masă dobrogenii! La standul lor, La Calcan, promit un spectacol pe cinste, cu preparate proaspete din mare și Dunăre. Vei avea parte de calcan la plită, scrumbie, crap, caras, hamsii (cică sunt mai bune decât popcornul), lup de mare, doradă și toată orchestra de fructe de mare: rapane, scoici, creveți, calamar – toate servite cu mămăliguță aurie, usturoi și sosuri picante, care-ți vor face papilele gustative să danseze!”, mai arată ei.

Must prospăt, struguri zdrobiți pe loc

Vor fi preparate pescărești, tradiționale, ca la cherhanale, cu gusturi autentice din Dobrogea, toate pregătite ca pe malul mării.

Cei care vor ajunge la Festivalul de Tradiții Ardelene și Dobrogene vor mai putea găsi foodtruck-uri cool cu de toate: de la kurtos kalacs, până la specialități de cafea și dulciuri. Pe lângă bunătățile de pe grătare și plite, va mai fi o mustărie amenajată în târg, unde va putea fi degustat must proaspăt, din struguri zdrobiți pe loc. „Ce poate fi mai fain decât să savurezi o mâncare tradițională delicioasă cu un pahar de must rece, ca pe vremuri? Plus, dacă îți place așa de mult, poți lua la pachet să ai și acasă. Toate astea vin la pachet cu muzică, atmosferă faină și multă voie bună! Ne vedem în Parcul Izvor, 3- 6 octombrie 2024!”, încheie organizatorii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *