Tiramisù de Obor, invenția ”sărată” unui restaurant din București, care face furori printre clienți

tiramisu sarat, tiramisu cu trufe, tiramisu de Obor, bistronomie romaneasca sursa foto:g4food.ro

Cu toate că numele este al unui celebru desert italian, acest preparat este unul sărat și conține: pâine prăjită în muiată în sos de roșii cu ulei de măsline, cremă brânză de burduf și ulei de pătrunjel, trufe negre de vară. Invenția aparține fraților Gabriel și Adrian Alexe cei care dețin Bucatăria.localfood și care au deschis de curând și un alt restaurant: Mosafir.

Tiramisù-ul de Obor poate fi comandat din micuțul și cochetul restaurant de pe strada Ion Slătineanu nr. 30, un local cu specific românesc contemporan cu accente buzoiene, județul natal al celor doi antreprenori. În caz că vreți să mergeți, vă recomandăm să vă faceți rezervare din timp, altfel e aproape imposibil să găsiți o masă liberă.

„Pe finalul verii trecute mă plimbam de capul meu, ușor mahmur, prin Cișmigiu, și mă tot gândeam ce aș mai putea face în meniu cu tomate și de fapt ce este cel mai plăcut în tot procesul de a mânca o salată de roșii cinstită: înmuiatul pâinii în zeama de la salată. Panzanella s-a mai făcut și atunci m-am gândit ca și textura de ce aș putea să mă mai leg. Și mi s-a arătat textura de la tiramisù… gata, facem versiune sărată de tiramisù. Și după aceea am gândit totul în jurul ideii de tiramisù: culori și texturi. Am înlocuit toppingul de cacao cu trufe negre de vară pentru că de ce nu”, a povestit pentru g4food.ro, Gabriel Alexe.

Bistronomia, la intersecția dintre mâncare rafinată și atmosferă relaxată

La începutul acestei veri cei doi frați alături de alți investitori au mai inaugurat o locantă: Mosafir – bistronomie românească, pe strada Plantelor 48, tot cu comfort food.

„Anul trecut la final de august, au venit băieții de la Ginoteca la noi cu o propunere de a colabora într-un nou proiect, totul începând de la oportunitatea de  avea un super spațiu pe Plantelor 48. La început, eu personal am fost sceptic deoarece simțeam deja că facem foarte multe la Bucătăria.localfood. Însă ne-a cucerit total casa de pe Plantelor 48 (costruita în 1898). În octombrie deja intram în șantier. Nu am făcut foarte multe schimbări, doar un freestyling la interior: ceva culori mai îndrăznețe pe pereți și recondiționarea tavanului.”

Conceptul de bistronomie apare în Franța și este compus din două cuvinte: „bistro”, care se referă la un loc cu o atmosferă relaxantă și cu mâncare nu foarte scumpă, și „gastronomie”, care este arta gătitului gourmet. Ce înseamnă bistronomie românească? Înseamnă că la Mosafir se promovează și se lucrează, în mare parte, cu produse românești de calitate. Ele sunt atent așezate în farfurii, sunt realizate prin metode moderne de gătit și servite într-o atmosferă relaxantă.

„Un secret al bucătăriei noastre este acela că folosim mereu produse proaspete de sezon, ceea ce ne dă posibilitatea să scoatem în față mâncăruri remarcabile la prețuri convenabile.

Trebuie să menționăm și faptul că Mosafir-bistronomie are focus și pe componenta „gâlgâl”, și anume pe promovarea vinurilor și spumantelor românești. Așadar, meniul nostru este într-o dinamică permanentă și, deși avem câteva „vedete” (grill cheese Nădlac – realizat cu un salam care se produce doar în localitatea Nădlac, Obor Dog – cu cârnaț la bardă din piața Obor), considerăm că toate preparatele noastre sunt reprezentative pentru conceptul de bistronomie românească”, ne-a explicat Gabriel Alexe.

 

sursa foto:g4food.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *