Proteinele și cerelalele integrale te-ar putea ajuta să previi atacurile de panică/ Evită dulciurile, cafeaua și alcoolul, pentru că îți agravează starea

atac de panica Sursa foto: Pexels

Atacul de panică este o tulburare de anxietate în care ai, destul de frecvent, stări bruște de frică teribilă, de neliniște, palpitații, simți că te sufoci și, uneori, chiar ești convins că vei muri.

Toată lumea experimentează sentimente de anxietate și panică, în anumite momente. Este un răspuns natural la situații stresante sau periculoase. Dar cineva cu tulburare de panică are sentimente de anxietate, stres și panică în mod regulat și în orice moment, adesea fără un motiv aparent. Potrivit mayoclinic.org, nu există o dietă specific ce te-ar putea lecui, dar anumite alimente por fi de mare ajutor în prevenirea atacurilor de panică.

Anumite alimente agravează anxietatea, iar altele au un efect calmant

Simptomele de anxietate te pot face să vă simțiți rău. A face față anxietății poate fi o provocare și adesea necesită schimbarea stilului de viață. Nu există modificări ale dietei care să vindece anxietatea, dar, potrivit prof. dr. Craig N. Sawchuk, de la Mayo Clinic, urmărirea a ceea ce mănânci te poate ajuta.

Ce să mănânci ca să încerci să previi atacurile de panică

  • Mănâncă un mic dejun care include niște proteine. Consumul de proteine ​​la micul dejun te poate ajuta să te simți mai sătul și să îți mențineții constant zahărul din sânge, astfel încât să ai mai multă energie pe măsură ce îți începi ziua.
  • Mănâncă niște carbohidrați complecși. Se crede că aceștia au proprietatea de a crește cantitatea de serotonină din creier, ceea ce are un efect calmant. Mănâncă alimente bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale – de exemplu, fulgi de ovăz, quinoa, pâine integrală și cereale integrale. Evită alimentele care conțin carbohidrați simpli, cum ar fi alimentele și băuturile dulci.
  • Bea multă apă. Chiar și deshidratarea ușoară îți poate afecta starea de spirit.
  • Limitează sau exclude alcoolul. Efectul imediat al alcoolului poate fi calmant. Dar, deoarece alcoolul este procesat de corpul tău, te poate face nervos. Alcoolul poate interfera, de asemenea, cu somnul.
  • Limitează sau exclude cofeina. Evită băuturile care conțin cofeină. Ele te pot face să te simți nervos și pot interfera cu somnul.
  • Acordă atenție sensibilităților alimentare. La unele persoane, anumite alimente sau aditivi alimentari pot provoca reacții fizice neplăcute. La anumite persoane, aceste reacții fizice pot duce la schimbări ale dispoziției, inclusiv iritabilitate sau anxietate.
  • Înceacă să mănânci mese sănătoase, echilibrate. Alimentația sănătoasă este importantă pentru sănătatea generală fizică și psihică. Mănâncă multe fructe și legume proaspete și nu mânca în exces. De asemenea, poate ajuta să mănânci, în mod regulat, pește bogat în acizi grași omega-3, cum ar fi somonul.

Modificările dietei tale pot face o oarecare diferență asupra stării tale generale de spirit sau sentimentului de bunăstare, dar nu înlocuiesc un eventual tratament recomandat de medic. Modificările stilului de viață, cum ar fi îmbunătățirea obiceiurilor de somn, creșterea sprijinului social, utilizarea tehnicilor de reducere a stresului și exercițiile fizice regulate, pot ajuta, de asemenea. Ai răbdare, deoarece poate dura ceva timp înainte ca aceste schimbări să aibă un efect asupra anxietății tale și a atacurilor de panică.

Dacă anxietatea ta este severă sau interferează cu activitățile de zi cu zi sau cu plăcerea de viață, este posibil să ai nevoie de consiliere (psihoterapie), medicamente sau alt tratament recomandat de medic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *