Mai mulți elevi cu nevoi speciale din UK au câștigat un premiu oferit de Jamie Oliver, după ce au creat un meniu fără carne pentru cantina școlii. S-au ocupat inclusiv de cultivarea legumelor

Foto caracter ilustrativ / Sursa: PIXNIO Foto caracter ilustrativ / Sursa: PIXNIO

Elevii cu nevoi speciale din clasa a șasea de la North Ridge Sixth Form Hub din Blackley, Manchester, au fost recompensați pentru eforturile lor de a cultiva și pregăti alimente pentru meniul fără carne al școlii. Proiectul, derulat în cadrul companiei de catering „From Plot to Plate”, a adus școlii un prestigios premiu – Sustainability Star Award – oferit de celebrul bucătar Jamie Oliver, relatează BBC.

Elevii s-au implicat în toate aspectele afacerii, de la cultivarea alimentelor până la promovarea practicilor ecologice.

„Am fost foarte entuziasmați și fericiți”, a spus Braeden, unul dintre elevi.

„Am fost un pic surprins”, a adăugat Keiran, o altă elevă. „Nu credeam că îl vom câștiga. Este doar muncă de echipă.”

Mercedes, o altă elevă, a descris momentul în care au primit premiul: „Ne-am entuziasmat. Toată lumea aplauda. Am muncit din greu pentru a câștiga acest premiu și am reușit!”

„Vrem ca lumea să vadă cât de uimitori sunt acești tineri”

Pe lângă acest proiect, elevii conduc și alte afaceri cu un impact pozitiv asupra mediului, inclusiv un magazin de îmbrăcăminte la mâna a doua, numit 2ND Handmade, o cafenea numită Cup and Cake și un magazin online de cadouri, North Ridge Gift Co. Plăcintele, prăjiturile și pâinea produse de ei sunt vândute în cafeneaua lor, care a fost recent premiată la Be Proud Awards, premiu oferit de Consiliul orașului Manchester.

Sarah Read, directorul economic de la North Ridge High School, a declarat că întreaga comunitate școlară este „incredibil de mândră” de realizările elevilor.

„Pentru noi, ca școală, este ceva de care suntem incredibil de mândri, deoarece tinerii noștri se ocupă cu adevărat de afaceri și de modul în care acestea sunt conduse. Vrem să prezentăm ceea ce fac și vrem ca lumea să vadă cât de uimitori sunt acești tineri”, a spus Read.

Profesoara Sophie Spaul a adăugat că speră ca anagajatorii să fie mai flexibili când vine vorba despre includerea persoanelor cu nevoi educaționale speciale.

„Sunt atât de mulți oameni care nu ar accepta o persoană cu nevoi educaționale speciale și ei sunt cu adevărat un avantaj pentru noi. Fără munca asiduă a elevilor, nu am fi capabili să realizăm ceea ce facem aici”, a explicat Spaul.

Sursa foto: PIXNIO

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *