Cum să decorezi o masă de petrecere cu veselă de unică folosință. Poate fi un prânz de Crăciun, o cină la firmă sau o petrecere pentru copii. Tendințe 2024 în decorațiuni

vesela Sursa foto: Mercadona

Când organizăm mese, petreceri sau sărbători în familie acasă, confortul este primordial. Gândul la spălatul farfuriilor, paharelor și tacâmurilor ne poate stresa, așa că mereu căutăm alternative care să ne ușureze munca și să ne permită să ne bucurăm de întâlnire în egală măsură. De aceea, produsele de unică folosință sunt tot mai populare. Aceste articole de tipul „folosește și aruncă” înlocuiesc din ce în ce mai mult vesela tradițională și au devenit un element esențial pentru orice tip de eveniment, scrie DecoFeelings.

Mese mai practice și mai comode

Produsele de unică folosință au un rol special în sărbătorile de Crăciun, Anul Nou sau la petrecerile pentru copii. Tot mai multe familii optează pentru articole de unică folosință la sărbători, atât datorită practicabilității lor, cât și pentru componenta lor decorativă. Departe de a fi neatractive, mesele cu veselă de unică folosință pot fi la fel de elegante ca cele tradiționale, cu avantajul că nu există riscul spargerii pieselor. În plus, acestea reprezintă o economie de timp și efort pentru gazde.

Cum putem crea o masă de lux cu veselă de unică folosință?

Iată elementele esențiale:

  • Vesela: există farfurii decorate în auriu sau argintiu; de asemenea tăvi pentru aperitive sau deserturi; veselă cu motive de Crăciun sau teme preferate de către copii. Există și boluri, platouri în stil clasic și suporturi pentru farfurii elegante.
  • Fețe de masă: fețele de masă și traversele de masă de unică folosință sunt disponibile într-o mare varietate de modele. Cei care preferă un aspect mai festiv pot alege imprimeuri dedicate sărbătorii sau modele aurii sau argintii. De asemenea, sunt disponibile traverse și fețe de masă simple, colorate în multe variante sau cu modele.
  • Șervețele de hârtie colorate sau decorate: acestea vin în diverse dimensiuni și modele. Se remarcă creațiile cu păsări, frunze aurii, vâsc, crenguțe sau brăduți de Crăciun; copiii le vor prefera pe cele cu teme sau personaje.
  • Tacâmuri: tacâmurile de unică folosință pentru petreceri nu au nicio legătură cu furculițele și cuțitele de plastic obișnuite. Sunt piese de calitate, cu un design atractiv.
  • Pahare și cupe: magazinele de produse de unică folosință oferă posibilitatea de a alege între cupe de vin, șampanie și pahare de diferite tipuri și culori. Majoritatea cupelor de șampanie combină culori la bază și o parte transparentă.

Avantajele articolelor de unică folosință

Vesela și ustensilele de unică folosință oferă numeroase avantaje. În afară de aspectul lor practic, prezintă și alte beneficii. De exemplu, sunt produse igienice, care n-au mai fost utilizate anterior. În plus, produsele vin ambalate în pungi închise, ceea ce împiedică eventuala lor contaminare cu obiectele din apropiere în timpul depozitării.

Un alt factor pozitiv este siguranța. Tacâmurile de unică folosință nu prezintă, de obicei, riscuri de accidentare, deoarece sunt fabricate din materiale ușoare, dar rezistente. Acest lucru este deosebit de important în organizarea petrecerilor pentru copii, unde sunt necesare ustensile neascuțite și lipsite de pericole.

Vesela de unică folosință este economică și, mai presus de toate, ușor de transportat. Sunt articole foarte ușoare, care cântăresc foarte puțin și sunt ușor de depozitat.

Din ce este fabricată vesela de unică folosință?

Când ne gândim la vesela de unică folosință, ne imaginăm produse din plastic, însă există și alte materiale des folosite, cum ar fi cartonul și hârtia.

Pentru a reduce producția de deșeuri, au fost introduse noi materii prime de origine naturală. Lemnul și bambusul sunt frecvent folosite pentru fabricarea frigăruilor și tacâmurilor; trestia de zahăr, frunza de palmier și chiar tărâțele de grâu fac parte, de asemenea, din catalogul de materii prime utilizate pentru fabricarea ustensilelor de unică folosință.

Un scurt istoric al vaselor de unică folosință

Primii pași în lumea ambalajelor de unică folosință au fost făcuți de inventatorul german Hermann Henschel în 1867. Acest legător de cărți, care deținea și o afacere cu bijuterii, a creat diverse ambalaje pentru alimente și a brevetat prima farfurie de hârtie.

La începutul secolului XX, americanul Samuel J. Crumbine a analizat legătura dintre utilizarea ustensilelor comune și transmiterea bolilor. Acest lucru i-a determinat pe alți doi americani, Lawrence Luellen și Hugh Moore, să inventeze paharul de hârtie de unică folosință.

În anii 1930, vesela de unică folosință a devenit populară în rândul muncitorilor, până când, în 1948, lanțul McDonald’s a introdus primele ambalaje de unică folosință pentru distribuția produselor sale.

Tendințe coloristice 2024 pe care le puteți împumuta și pentru organizarea mesei

Culorile la modă în acest an sunt dintr-o paletă largă pe care o puteți adapta tuturor gusturilor, anotimpurilor sau stărilor de spirit.

Cele 7 colori care vor da o notă aparte aranjamentelor tale:

  • Griul (foarte deschis sau foarte închis)
  • Portocaliul caisă
  • Lila și lavandă
  • Miere
  • Bej nisip
  • Albastrul cerului
  • Verde jad.

Ideal este să realizați combinații între culori diferite și să utilizați materiale elegante, precum bambusul, pentru tacâmuri. Șervețelele pot fi împăturite pentru a crea un model și plasate în farfurie. Decorațiunile din centrul mesei, lumânările și florile (proaspete sau uscate) vor contribui la crearea atmosferei dorite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *