Cinci alimente bogate în proteine, dar cu conținut scăzut de calorii/Sunt dintre cele mai sănătoase și recomandate de nutriționiști

Alimente bogate în proteine Foto: Pexels

Proteinele nutrienți esențiali și dintre cei trei macronutrienți principali de care are nevoie organismul, alături de carbohidrați și grăsimi. Acestea joacă un rol crucial în îmbunătățirea funcției imunitare, în construirea și menținerea masei musculare, în menținerea sațietății și ajută la gestionarea sănătoasă a greutății. În căutarea unei diete bogate în proteine, identificarea alimentelor bogate în proteine și sărace în calorii este vitală pentru gestionarea eficientă a aportului energetic.

Fie că vă luptați să pierdeți în greutate sau pur și simplu căutați un stil de viață mai sănătos, este esențial să înțelegeți noțiuni despre conținutul nutrițional al unei mese. Astfel, vă veți putea atinge obiectivele privind greutatea.

Specialiștii de la Eat This au întocmit o listă cu alimente bogate în proteine, inclusiv carne slabă sau altele, pe bază de plante, gustări și alte alimente de bază. Aceste alimente oferă un aport semnificativ de proteine, menținând în același timp un număr scăzut de calorii, ceea ce le face completările ideale pentru dieta dumneavoastră.

Pentru a fi considerate bogate în proteine și hipocalorice, aceste alimente nu au mai mult de 180 de calorii și cel puțin 6 grame de proteine per porție standard.

Cinci alimente bogate în proteine și sărace în calorii

Alimente bogate în proteine și sărace în calorii – clasificate de la cele mai multe la cele mai puține proteine

Piept de pui

O porție de 112 grame conține:

  • Calorii: 120
  • Proteine: 26 grame

Pieptul de pui este unul dintre cele mai bune alimente bogate în proteine și sărace în calorii, spune Kelsey Kunik, dietetician înregistrat la Graciously Nourished. Fie că este la grătar, la cuptor sau sărat, pieptul de pui oferă o bază bogată în proteine pentru mese, fără a adăuga o tonă de calorii.

Piept de curcan

O porție de 85 grame conține:

  • Calorii: 125
  • Proteine: 26 grame

Bogat în proteine slabe, pieptul de curcan conține, de asemenea, vitamine B, inclusiv niacină, care este esențială în metabolismul energetic. De asemenea, curcanul conține seleniu, care acționează ca un antioxidant, ajutând la protejarea celulelor de deteriorare.

Creveți

O porție de145 de grame de creveți gătiți conține:

  • Calorii: 132
  • Proteine: 25 grame

Creveții sunt o sursă slabă de proteine și conțin astaxantina, un antioxidant puternic cu beneficii antiinflamatorii. În plus, creveții conțin seleniu, despre care National Institutes of Health spune că susține organismul în apărarea împotriva stresului oxidativ și contribuie la sănătatea sistemului imunitar.

Tofu

O porție de jumătate de cană 126 grame conține:

  • Calorii: 181
  • Proteine: 22 de grame

„Produsele din soia, cum ar fi tofu, sunt excelente pentru furnizarea de proteine fără colesterol și nutrienți precum fibre, calciu, fier și multe altele”, spune Sarah Schlichter, dietetician înregistrat la Bucket List Tummy. Tofu este bogat în aminoacizi esențiali, ceea ce îl face o sursă completă de proteine pentru vegetarieni și vegani. De asemenea, gustul său neutru îi permite să absoarbă aromele altor ingrediente, făcându-l un ingredient bun atât pentru mâncărurile sărate, cât și pentru cele dulci.

Pulpe de pui fără piele

O porție de 85 de grame conține:

  • Calorii: 150
  • Proteine: 21 grame

Studiile arată că această carne conține mai mult fier decât carnea albă. Fierul este un nutrient esențial pentru producerea de energie și formarea celulelor roșii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *