Anti risipă: Cum faci unt de semințe, alune sau nuci

Unt de arahide Foto: © Amarita Petcharakul | Dreamstime.com

Cum să transformi nucile și semințele în „unt” – rețetă publicată de Tom Hunt, jurnalist specializat, The Guardian
Ai o grămadă de nuci și semințe în dulapul ăla? Prăjiți-le rapid, apoi amestecați-le pentru a face un unt de nuci – și distrați-vă cu aromele, spune sursa citată.

„Primele rețete din cartea mea de bucate Eating for Pleasure, People & Planet sunt pentru unt de semințe și nuci. Untul de arahide este delicios, da, dar unturile mixte de casă cu semințe și nuci pot fi superioare din punct de vedere nutrițional și la fel de delicioase; sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a folosi ingredientele din dulapul magazinului. În carte includ rețete de unt de cânepă, dovleac și nuci braziliane, „Nutella” și amlou de casă, un tartinat marocan de migdale, miere și ulei de argan, iar metoda de preparare a celor mai multe, dacă nu toate, este foarte asemănătoare.”, scrie jurnalistul The Guardian.

„Fii creativ, îmbracă-ți șorțul de bucătar și creează-ți propriile combinații simple folosind tot ce ai la dispoziție. Practic, toate nucile și semințele merg, dar, acestea fiind spuse, unele nuci, precum nucile de pin sau semințele de mac, sunt deosebit de intense și pot fi, de asemenea, costisitoare, așa că folosiți-le cu moderație și în principal pentru a vă aroma tartinele”.

Rețeta: Unt de semințe și nuci
Unturile exotice de semințe și nuci sunt incredibil de scumpe de cumpărat, așa că este la îndemână că sunt atât de simplu de făcut acasă. Dacă aveți o acumulare de nuci și semințe care se apropie de data limită de utilizare, prăjirea și amestecarea lor în unt de nuci este o modalitate sigură de a le prelungi viața și de a vă asigura că sunt mâncate. De asemenea, puteți crea propriile combinații bogate în nutrienți. De exemplu, am un exces de semințe de susan dintr-o achiziție în vrac pe care am făcut-o anul trecut, așa că o să le folosesc pentru a face un lot de tahini cu miere și cacao, care este unul dintre tartinaturile mele dulci preferate.

  • Un bol încăpător
  • Cel puțin 300 g de nuci/ alune/ semințe

Puneți nucile și semințele alese de dvs. pe o tavă de copt și prăjiți într-un cuptor preîncălzit la 200C (ventilator 180C)/390F/gaz 6 timp de opt minute.

Scoateți și lăsați să se răcească complet, apoi amestecați timp de una până la cinci minute, în funcție de puterea blenderului. La început, nucile și semințele se vor toca, dar apoi se vor transforma într-o pastă și, în cele din urmă, pe măsură ce uleiurile încep să se extragă și să se emulsioneze, veți ajunge cu „unt” (dacă din anumite motive nucile nu nu se transformă în mod natural în unt, adăugați un strop de ulei pentru a le ajuta).

Dacă doriți să faceți unt de nuci crocant, lăsați deoparte câteva dintre nucile prăjite, amestecați-le separat în bucăți mari, apoi amestecați prin untul de nuci neted.

Foto: © Amarita Petcharakul | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *