De la călcatul strugurilor la vânătoarea de trufe, zece excursii memorabile la culesul recoltei în Europa/Vânătoarea de trufe din Transilvania este pe listă

Excursii cu recoltă Foto: Freepik

Toamna este un moment excelent pentru a te alătura localnicilor care sărbătoresc culesul recoltei, a fructelor de sezon. De la podgoriile din Provence până la pădurile din Transilvania, iată un periplu prin Europa, cu cele mai interesante obiceiuri. The Guardian a publicat o listă cu zece locuri deosebite unde poți experimenta asta, iar România se află pe listă cu vânătoarea de trufe din pădurile transilvane.

Culegerea măslinelor în Istria, Croația

Cea mai nordică regiune a Croației este renumită pentru măslinele sale, iar hotelul și crama Meneghetti produce patru soiuri diferite de ulei din cei 750 de copaci împrăștiați pe proprietate. De la începutul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie, oaspeții se pot alătura procesului de recoltare și de obținere a uleiului de măsline, precum și decoltarea stridiilor în fiordurile din apropiere și vânătoarea de trufe (până la sfârșitul lunii octombrie). Hotelul oferă, de asemenea, degustări de vinuri și tururi, în timp ce restaurantul produce mâncăruri create din grădina de bucătărie de 1,5 hectare, cu peste 44 de specii de fructe, legume și ierburi. (meneghetti.hr)

Vânătoarea de trufe în Transilvania, România

Pădurile luxuriante și dese care se întind în Transilvania sunt renumite pentru „aurul negru”. De acum și până în februarie, oaspeții de la hotelul Valea Verde (satul Cund, Mureș) pot rezerva programul Weekend de vânătoare de trufe, care combină hrana cu o mulțime de preparate cu infuzie de trufe. Vânătoarea ghidată începe cu o explicație a diferitelor tipuri de trufe și o prezentare a câinilor care caută. Înapoi la hotel, cina este un meniu cu cinci feluri de degustare de trufe, înainte de un mic dejun cu ouă cu trufe Benedict a doua zi. (valeaverde.com/)

Homar negru în Fjällbacka, Suedia

Toamna este perioada în care apele bogate în fructe de mare ale Mării Nordului renunță la bogăția lor, sezonul homarului începând în septembrie. Vă puteți bucura de un tur de o săptămână cu autoturismul în vestul Suediei, începând cu Göteborg, inclusiv trei zile în Fjällbacka cu o gamă largă de excursii de pescuit la homar și safari cu fructe de mare din micul port al orașului. M/S Mira organizează safari de trei ore, care oferă șansa de a participa la tragerea capcanelor și recoltarea homarilor, împreună cu excursii în Insulele Koster. (discover-the-world.com)

Smochine și rodii în Andalucía, Spania

Toamna în Alpujarras, un rând de dealuri la umbra Sierra Nevada, este momentul perfect pentru drumeții sau plimbări cu bicicleta prin livezile de măslini și migdali, cu o mulțime de sărbători și activități cu tematică a recoltei. Las Chimeneas este un hotel fermecător din orașul tradițional de deal Mairena, unde gazdele David și Emma oferă vizite la recolta locală de măsline și tururi ghidate la ferma lor ecologică din apropiere, cu șansa de a culege smochine, rodii și nuci. Cinele oferă mâncăruri spaniole clasice cu o întorsătură nord-africană. (inntravel.co.uk)

Alune și ierburi în Linguaglossa, Sicilia

La sfârșitul lunii octombrie, versanții de sub faimosul crater al Etnei sunt animați de oameni care recoltează alunele unice din zonă, împreună cu fenicul, sparanghel și ierburi sălbatice. Bonneherbe Estate oferă tururi de acest fel de 90 de minute și poate organiza, de asemenea, excursii de călărie și picnicuri. Palazzo Previtera, din secolul al XVII-lea, este o pensiune transformată cu dragoste, plină de artă, în orașul din apropiere Linguaglossa, care emană stil tradițional sicilian, cu tavane pictate ornamentate, gresie originale și mătăsuri bogate în cele trei apartamente și două cabane. (palazzoprevitera.com)

Călcatul strugurilor în Provence, Franța

Puține lucruri sunt mai tradiționale decât „călcatul” strugurilor după ce au fost culeși, iar la Les Pastras (lespastras.com), o fermă ecologică din regiunea pitorească Luberon, oaspeții se pot alătura călcării strugurilor în butoaie uriașe. Experiența include un prânz tradițional cu brânză și mezeluri, vin care curge liber de la moșie și o degustare de trufe și ulei de măsline. Le Mas du Colombier este un hotel din apropiere, administrat de o familie, într-o zonă liniștită cu piscină și trasee de mers pe jos. (lemasducolombier.com)

Ierburi în Trentino, Italia

Ierburile de munte cresc din belșug pe versanții Dolomiților. În luna octombrie, oaspeții din regiunea Valsugana se pot alătura unui tur în pădurile din jur pentru a recolta totul, de la gențiană și urzică până la mirt și pin elvețian, iar în noiembrie puteți face drumeții în parcul natural Adamello Brenta, unde traseele care înconjoară Lacul Tovel oferă reflexii spectaculoase ale pădurii cu nuanțe de cărămiziu care o înconjoară. Castel Pergine este o bază ideală în apropiere, un castel dramatic din secolul al XIII-lea, cu 20 de camere, unele șic și moderne, altele pline cu antichități. (castelpergine.it)

Brânză și vin în Coasta Amalfi, Italia

Recoltați și gustați ce este mai bun din Italia în această „aventură alimentară” de o săptămână. Vă puteți caza la Casale Villarena, un hotel simplu, dar confortabil, situat pe versantul dealului, deasupra satului de pescari Nerano. Excursia include o după-amiază pentru recoltarea măslinelor, o vizită la o pensiune agroturostică pentru a gusta lămâi și portocale direct din copaci și șansa de a face provolone și mozzarella. De asemenea, este inclusă o degustare de vinuri la crama Marisa Cuomo, cu mult timp pentru a explora siturile istorice spectaculoase ale regiunii și traseele de drumeții nealterate. (expertoitaly.com)

Ciuperci și fructe de pădure în Insula Padaste, Estonia

Până la sfârșitul lunii octombrie, Pädaste Manor, o proprietate din secolul al XVI-lea de pe insula Muhu, oferă un pachet Autumn Enchantment, care include două cursuri de yoga dimineața și o cină cu patru feluri de mâncare. Pădurea din jurul hotelului geme de recolta sălbatică toamna, inclusiv ciuperci chanterelle, afine, usturoi sălbatic și ienupăr. Ușor de explorat pe jos, cel mai bun mod de a experimenta peisajul este călare sau cu trăsura – ambele putând fi aranjate la ferma Tihuse din apropiere (tihuse.ee), care găzduiește 200 de cai nativi estonieni. (padaste.ee)

Cules de struguri, Valea Douro, Portugalia

Puteți experimenta o zi în viața unui culegător de struguri în această pauză de două nopți la Quinta da Pacheca, situată printre versanții căptușiți cu viță de vie ale Văii Douro. După cina de bun venit, a doua zi începe cu micul dejun tradițional, supă de ceapă și sardine la grătar. Apoi primiți o ținută autentică de cultivator – completă cu pălărie de paie și foarfecă. Și a vă puneți la treabă la viță de vie. Prânzul urmează după culesul de dimineață. Apoi un tur și degustare, înainte de călcatul strugurilor, însoțit de pahare mari de porto.

(grapescapes.net)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *