Coreea de Sud oferă stimulente şi încurajează adopţia înaintea interzicerii creşterii câinilor pentru consum, prevăzută pentru 2027

hrana pentru pisici si caini, rozmarin, aditivi, EFSA foto: pexels.com/Nancy Guth

Coreea de Sud va ajuta la relocarea a aproape jumătate de milion de câini crescuţi pentru consum şi va oferi crescătorilor de astfel de animale subvenţii şi stimulente cu scopul de a-i ajuta să se pregătească pentru interzicerea acestei practici, măsură ce urmează să intre în vigoare la începutul anului 2027, a anunţat joi ministerul sud-coreean al Agriculturii, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Parlamentul sud-coreean a adoptat în ianuarie un proiect de lege care interzice consumul şi vânzarea de carne de câine, punând astfel capăt unei tradiţii seculare controversate într-o ţară cu un interes tot mai mare pentru bunăstarea animalelor şi o reducere a apetitului pentru acest tip de hrană.

Park Beom-su, viceministru al Agriculturii, a declarat că Guvernul va cheltui circa 100 de miliarde de woni (75 de milioane de dolari) pe stimulente pentru crescătorii de câini, fermieri şi restaurante cu scopul de a-i încuraja să îşi închidă afacerile. De asemenea, fermierii pot primi până la 600.000 de woni (452 de dolari) pentru fiecare câine pe care îl predau, iar autorităţile vor încerca să ajute la adoptarea sau la relocarea în adăposturi a cât mai multe dintre aceste animale, a adăugat oficialul.

„Deşi mulţi îşi fac griji că aceşti câini rămaşi ar putea fi eutanasiaţi sau că mulţi dintre ei ar putea fi procesaţi pentru consum în următorii trei ani, pot spune cu siguranţă că nu acesta este planul nostru”, a precizat Park. Consumul de carne de câine, considerat pe vremuri o modalitate de îmbunătăţire a rezistenţei în timpul verii umede din Coreea de Sud, este o practică ce a devenit din ce în ce mai rar întâlnită pe măsură ce tot mai mulţi coreeni consideră câinii animale de companie, dar şi odată cu intensificarea criticilor faţă de modul în care sunt sacrificaţi câinii.

1500 de ferme de creștere a câinilor, în prezent

În Coreea de Sud există peste 1.500 de ferme de creştere a câinilor şi peste 200 de abatoare de câini. Aproximativ 2.300 de restaurante încă servesc carne de câine, notează Reuters. Susţinerea pentru măsura interzicerii acestei practici, care intră în vigoare în februarie 2027, a crescut în timpul mandatului preşedintelui Yoon Suk Yeol, un iubitor de animale care deţine şase câini şi opt pisici împreună cu prima doamnă Kim Keon Hee, care este, de asemenea, un critic vocal al consumului de carne de câine.

Cu toate acestea, planul Guvernului a atras critici din partea unor activişti pentru protecţia animalelor şi a unor membri ai industriei cărnii de câine. Sangkyung Lee, manager de campanie în cadrul grupului pentru drepturile animalelor Humane Society International, a declarat că, deşi planul marchează o etapă importantă, autorităţile trebuie să gestioneze mai bine bunăstarea animalelor care nu mai sunt crescute pentru hrană. Mai exat, adăposturile pentru animale nu au cum să primească un număr atât de mare de câini, menţionând că mai puţin de 10 procente dintre animalele de companie din Coreea de Sud sunt animale salvate.

De cealaltă parte, Ju Yeongbong, care reprezintă un grup din industria cărnii de câine, a declarat că subvenţiile guvernamentale sunt insuficiente. „Acesta este mijlocul nostru de trai şi dacă Guvernul vrea să renunţăm la el ar trebui să vină cu planuri de susţinere mai rezonabile”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *