Beneficiile pentru sănătate pe care le aduce pudra de sfeclă roșie/O găsim în comerț și e foarte ușor de folosit

Pudra de sfeclă roșie Foto: Dr. Weil.com

Pudra de sfeclă roșie este, de fapt, sfeclă roșie uscată. Cercetătorii cred că are beneficii antiinflamatorii și conține antioxidanți și alți compuși care pot aduce beneficii sănătății inimii. De altfel, pentru întregul organism poate aduce beneficii, scrie health.com.

Poate îmbunătăți performanța atletică

Pulberea de sfeclă roșie este bogată în substanțe care pot sprijini recuperarea musculară după exerciții fizice. Este bogată în oxid nitric, o moleculă de compuși nitrați care mărește fluxul de sânge bogat în oxigen către mușchi. Oxidul nitric ajută, de asemenea, celulele să miște glucoza (zahărul din sânge) prin corp. Glucoza face parte din ceea ce oferă organismului dumneavoastră energia pentru activitatea fizică.

Un mic studiu a constatat că consumul de suplimente de sfeclă roșie crește rezistența musculară. Suplimentele din sfeclă roșie sunt o modalitate rapidă de a consuma pudra sub formă de capsule. La bărbați, suplimentele cu sfeclă roșie au încetinit procesul de pierdere a forței musculare.

Un alt studiu a constatat că consumul de pulbere de sfeclă roșie înainte de a începe antrenamentul de rezistență a crescut timpul în care participanții au putut să se antreneze înainte de a simți oboseala musculară.

Pudra de sfeclă roșie conține și betalaină, un pigment cu beneficii antiinflamatorii și antioxidante. Betalainele și alți antioxidanți găsiți în pudra de sfeclă roșie pot ajuta la o recuperare mai rapidă după antrenament.

Cercetările au mai descoperit că suplimentele de sfeclă roșie au accelerat recuperarea musculară după exerciții fizice și au redus durerea musculară. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări privind relația dintre recuperarea musculară și pulberea de sfeclă roșie.

Ar putea îmbunătăți sănătatea inimii

Sfecla roșie este bogată în compuși care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina beneficiile sale pentru sănătate sub formă de pulbere. Compuși precum oxidul nitric mișcă glucoza și extind vasele de sânge pentru a promova fluxul sanguin.

Cercetările arată că sucul de sfeclă roșie poate fi mai eficient decât pudra de sfeclă roșie în reducerea nivelului tensiunii arteriale. Potrivit studiului, estectul de scădere a tensiunii arteriale din sucul de sfeclă roșie este diminuat la persoanele cu diabet.

Hipertensiunea arterială (tensiune arterială ridicată) întărește și îngustează arterele. Acest lucru face dificil pentru artere să transporte sângele. Dacă aveți tensiune arterială extrem de ridicată, vă expuneți un risc crescut de insuficiență cardiacă. Insuficiența cardiacă și accidentul vascular cerebral sunt două dintre principalele cauze de deces în țările occidentale.

Conține Antioxidanți

Toate formele de sfeclă roșie, inclusiv pudra de sfeclă roșie, conțin antioxidanți care pot întări sistemul imunitar. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a ști cât de mult influențează antioxidanții din pulberea de sfeclă roșie sănătatea imunitară. Pulberea de sfeclă roșie conține compuși antioxidanti precum betalainele, acizii fenolici și flavonoidele.

Toți antioxidanții din sfeclă ajută la susținerea sănătății generale. Cercetătorii cred că betelainul poate ajuta la prevenirea leziunilor renale și a anumitor tipuri de cancer. Adăugarea mai multor alimente și produse bogate în antioxidanți în dietă poate reduce daunele celulare și poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni de sănătate.

Valori nutritive

Pudra de sfeclă roșie este săracă în calorii și bogată în vitamine și minerale.

O porție de două linguri de pudră de sfeclă roșie are următorii nutrienți:

  • Calorii: 59,94 cal
  • Grăsimi: 0 grame (g)
  • Carbohidrați: 12 g
  • Fibre: 5,99 g
  • Proteine: 0 g
  • Potasiu: 473,4 miligrame (mg) sau 10% din valoarea zilnică (DV)
  • Fier: 1,08 mg sau 6% din DV

Pudra de sfeclă roșie conține substanțe nutritive precum calciu, potasiu și fier. Potasiul este un compus cheie pentru reglarea tensiunii arteriale. Potasiul relaxează vasele de sânge și favorizează stabilitatea tensiunii arteriale, ajutând organismul să scape de sodiu prin deșeuri.

Antioxidanții precum vitamina C ajută la susținerea sistemului imunitar, producția de colagen (țesut conjunctiv) și absorbția fierului. Fibrele din sfeclă roșie susțin sănătatea intestinului și mișcările intestinale regulate.

Riscuri

Pudra de sfeclă roșie este, în general, sigură atunci când este consumată așa cum este sugerat. Cu toate acestea, ingerarea prea multă pudră de sfeclă roșie poate crește riscul de cancer pulmonar și alte afecțiuni de sănătate. Cercetătorii recomandă să nu se ia doze de pudră de sfeclă roșie mai mari decât cele recomandate pe ambalajul produsului.

Este important să luați în considerare ce fel de pudră de sfeclă roșie cumpărați. Unele mărci de pudră de sfeclă roșie pot conține un nivel ridicat de metale grele precum cadmiul. Nivelurile ridicate de cadmiu sunt toxice pentru corpul uman. Modul în care este cultivată sfecla roșie din care se face pulberea poate influența cantitatea de cadmiu din aceasta.

Este mai probabil să absorbiți nutrienții din sfecla roșie crudă. În procesul prin care este preparată pentru a deveni o pulbere există șansa ca sfecla roșie să-și piardă o parte din nutrienții inițiali din forma sa brută. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla mai multe despre riscurile pulberii de sfeclă roșie în timp.

Sfaturi pentru consum

Un beneficiu al pudrei de sfeclă roșie este că poate fi consumată în mai multe moduri. De exemplu, puteți amesteca pudra de sfeclă roșie ca suc sau ingredient într-o rețetă. Mulți oameni amestecă pudra de sfeclă roșie în smoothie-uri sau apă cu suc de lămâie. Pudra de sfeclă roșie poate fi adăugată și la fulgii de ovăz și budinca de chia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Dr. Weil.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *