Rețetele Juanitei: Pan con tomate, ruda spaniolă a bruschettei italiene

pan con tomate

Oriunde vrei în Spania să guști niște tapas, sigur vei găsi în meniu și pan con tomate. Îți comanzi, de pildă, un platou cu jamon sau brânzeturi, cu siguranță totul va fi mai bun așezat pe o felie de pâinică din aceasta prăjită și asezonată cu roșii, usturoi și ulei.

Cum facem repede pan con tomate pentru cina familiei. Tot procesul durează două minute

Pâinea cea mai bună pentru pan con tomate este o pâine aerată, asemănătoare ciabattei italiene. În Spania îi spunem pan de coca. Dar evident, orice pâine e bună. O tăiem și o punem puțin pe grill. După, felia de pâine caldă se freacă bine cu un cățel de usturoi, apoi cu o jumătate de roșie mică, dulce și zemoasă. Deasupra merge un pic de sare (dacă avem din aceea sub formă de fulgi e și mai bună) și un ulei de măsline din cel mai virgin.

Acum că știți să preparați pan con tomate nu veți mai fi luați prin surprindere în anumite regiuni ale Spaniei, unde, la restaurant, ți se aduc pâinea prăjită și restul ingredientelor la masă și ești lăsat să-ți pregătești singur preparatul.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *